31. Decembra 2019.

Dijeta sa medom za bolju liniju i jači imunitet

MED, pored toga što jača imunitet i poboljšava koncentraciju, može da pomogne i u skidanju suvišnih kilograma. Treba ga redovno konzumirati zbog velikog broja nutritiva koje sadrži, a dijeta bazirana na ovoj namirnici ne podrazumeva gladovanje i veliko odricanje.

Dijeta sa medom počinje tako što se ujutru u šolju tople vode nacedi malo limuna i doda jedna kašika meda. Ovaj napitak pije se pre doručka i uveče 30 minuta pre odlaska na spavanje. Na ovaj način ubrzava se metabolizam i smanjuje potreba za šećerom tokom dana.

Za vreme dijete preporučuje se uzimanje integralnog hleba, testenina i pirinča, jer su oni bogati vlaknima, organizam ih lakše vari, dok osećaj sitosti duže traje. Još jedna od prednosti je ta što ne morate da se odreknete kolača, sve dok umesto belog šećera u njih stavljate med i dok ne preterujete u količini.

Da biste brže smršali i da bi dijeta bila što efikasnija, neophodno je da iz jelovnika izbacite krompir, pohovanu hranu i masno meso. Ukoliko se svih pravila budete pridržavali, za samo nedelju dana telesnu težinu možete da smanjite za tri kilograma.

PRVI DAN

Doručak: Dve parčeta slanine sa roštilja i jedan paradajz

Užina: Šaka maslina

Ručak: Omlet od tri jaja sa crnim lukom, paprikom, pečurkama, jogurt sa bobičastim voćem i medom

Večera: Riba sa kuvanim brokolijem i pasuljem

DRUGI DAN

Doručak: Dva kuvana jaja i parče integralnog tosta

Užina: Nekoliko manjih oraha

Ručak: Čorba od sočiva ili pasulja i dva integralna keksa, jogurt sa bobičastim voćem i medom

Večera: Pljeskavica sa lukom, uz papriku, tikvice, paradajz i malo sira

TREĆI DAN

Doručak: Musli sa jogurtom i iseckanim suvim kajsijama

Užina: Jedan medenjak

Ručak: Velika mešana salata napravljena od zelene salate, tvrdo kuvanog jajeta, konzerve tunjevine, sira, prelivena kašikom meda. Za desert pojedite voćnu salatu

Večera: Pečena svinjetina sa pasuljem i paradajz-sosom, kupus salata

ČETVRTI DAN

Doručak: Dve kobasice sa roštilja i paradajz

Užina: Voće po izboru

Ručak: Sendvič od integralnog hleba sa parčetom šunke, sir i salata po izboru, jogurt sa bobičastim voćem i medom

Večera: Pileći batak pržen u maslinovom ulju sa crvenim lukom i tikvicama

PETI DAN

Doručak: Čaša jogurta sa medom, orasima i drugim voćem po izboru

Užina: Jabuka

Ručak: Pržena jaja sa paprikama, paradajzom i lukom, salata po izboru

Večera: Špagete sa komadićima mesa i paradajz-sosom

Izvor: Novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare