Dijeta koja će vas izazvati na svakom nivou - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Dijeta koja će vas izazvati na svakom nivou

Mjesečeva dijeta je dobro poznati metod za koji se kaže da vrši detoksikaciju organizma i podstiče tijelo na gubitak težine – čak do 3 kg dnevno! KADA POČINJETE SA DIJETOM Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mjesec. Postoji dosta dokaza…

Mjesečeva dijeta je dobro poznati metod za koji se kaže da vrši detoksikaciju organizma i podstiče tijelo na gubitak težine – čak do 3 kg dnevno!

KADA POČINJETE SA DIJETOM

Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mjesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mjesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vrijeme mladog mjeseca.

Onog trenutka kada počinje mlad Mjesec (Mjesec prelazi u novu fazu) počinje i vaša dijeta. Kada se to tačno dešava pogledajte u predstavljenoj tabeli.

Tabela mladog mjeseca:

  • 14. avgust u 16:54
  • 13. septembar u 08:42
  • 13. oktobar u 02:06
  • 11. novembar u 18: 48
  • 11. decembar u 11:30

OSNOVNA PRAVILA

Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj, možete da dodate i svež sok od voća ili/i povrća, ali naravno bez šećera i aditiva. Alkohol i mlijeko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba unijeti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litra.

Ukoliko osjetite jak nalet gladi, popijte veliku čašu soka od povrća.

FIZIČKA AKTIVNOST

Za vrijeme dijete fizička aktivnost je čak i poželjna. Lagane vježbe i šetnje će pomoći i gubljenju kilograma i bržoj detoksikaciji.

Ukoliko poštujete sva pravila, za 24 sata trebalo bi da izgubite do 3 kg. Jednodnevni post je takođe odličan način da se tijelo detoksikuje i poboljša imunitet.

ŠTA NAKON DIJETE

Nakon što izgubite nekoliko kilograma, nastavite da se hranite lakšom hranom i prilagodite životni stil ovoj dijeti. Ako ste “borac” na duge staze, ovo je odličan način da se bez prevelikog truda za nekoliko mjeseci oslobodite viška kilograma.

Foto: Shutterstock

MH.rs

Danas objavljeno

Četiri načina kako da pomognete djetetu da izgradi samopouzdanje

Vanja A

Čudesne moći karanfilića: analgetik, afrodizijak, aromatik, antiseptik, borac protiv holesterola…

M.

Najslađi jesenski doživljaj: Sočna torta od lješnjaka, krušaka i meda

Vanja A

Ostavite komentar