Dijana Hrkalović traži da se brani sa slobode - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Dijana Hrkalović traži da se brani sa slobode

​Odbrana bivše državne sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijane Hrkalović, uložila je danas žalbu na rješenje kojim joj je u petak uveče određen pritvor do 30 dana, kojom traži da joj pritvor bude ukine i omogući joj se odbrana sa slobode.

O žalbi će narednih dana odlučivati krivično vanpretresno vijeće Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud).

Hrkalovićevoj je određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svjedoke, a kako su svi svjedoci aktivni policijski službenici, ovaj razlog za pritvor je, prema stavu jednog od njenih branilaca Nenada Tasića, apsurdan.

“To da ona utiče na aktivne policajce je isto kao kad bi joj se pritvor odredio da ne bi mogla da utiče na sudiju ili tužioca”, rekao je za Tanjug advokat Tasić.

Hrkalovićeva se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika odjeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izvještaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao “ubistvo na šinama”, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnazno oslobođen Veljko Belivuk, sada optužen za najbrutalnija krivična djela kao vođa kriminalne grupe “Principi”.

Ovi izveštaji, prema riječima advokata Tasića, nemaju veze sa DNK analizama, kako se to pojavilo u nekim novinama.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Ona se tereti za krivično djelo trgovina uticajem, a Milenković za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalovićeva je uhapšena u petak, 15. oktobra, nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

Danas objavljeno

Napadnuta američka baza u Siriji

V.R.

Bivša holandska kraljica pozitivna na koronu

V.R.

Incident iznad Crnog mora: Ruski avion skrenuo, NATO ignorisao

V.R.

Ostavite komentar