Dijana Hrkalović sprovedena u Centralni zatvor - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Dijana Hrkalović sprovedena u Centralni zatvor

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović sinoć je, nakon što joj je određen pritvor odlukom suda, sprovedena u Okružni zatvor u Beogradu, gdje će u skladu s epidemiološkim procedurama, koje su na snazi od marta 2020. godine, narednih 14 dana biti u izolaciji u posebnoj ćeliji.

Zbog situacije s epidemijom virusa korona, kao i svi drugi pritvorenici ili osuđena lica koja se upućuju na izvršenje kazne, Hrakalović mora da bude u izolaciji 14 dana i u tom periodu neće moći da prima posjete, potvrđeno je Tanjugu.

Specijalni sud odredio je kasno sinoć pritvor do najviše 30 dana, da ne bi uticala na svjedoke.

Hrkalovićeva se sumnjiči za krivično djelo trgovina uticajem.

Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak, na prijedlog tužilaštva za organizovani kriminal, a na ovo rješenje ona i njeni branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom vijeću suda, potvrđeno je Tanjugu.

Hrkalovićka je juče uhapšena nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, a protiv nje je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo trgovina uticajem.

Krivična prijava je podnesena i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnika zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Milenković je prethodno saslušan u MUP-u, a Hrkalović u Sektoru unutrašnje kontrole, a potom i u Tužilaštvu za organizovani kriminal, poslije čega je Tužilaštvo podnijelo prijedlog za određivanje pritvora.

Tužilaštvo nije saopštilo zbog čega je pokrenulo postupak protiv Hrkalović, ali mediji pišu da je to zbog ubistva Vlastimira Miloševića, poznatije kao “ubistvo na šinama”, za koje je bio optužen a poslije i oslobođen od optužbi Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična djela kao vođa kriminalne grupe.

Danas objavljeno

U Belgiji pooštrene restrikcije zbog virusa korona

M.

Direktor SZO: Zbog omikrona ne treba mijenjati postojeće vakcine

M.

Hrvatska privela antivaksere, sumnjiče se za podsticanje terorizma

M.

Ostavite komentar