25. Maja 2021.

Dignut najveći mogući nivo upozorenja “Nivo 4: Ne putujte”

Big Portal

Najnoviji zabrinjavajući znak za letnje Olimpijske igre stigao je danas kada je Stejt department savetovao američke građane da ne putuju u Japan zbog povećanog broja obolelih od korona virusa, javio je CNN.

Savet pod nazivom “Nivo 4: Ne putujte” je najveći mogući nivo opreza u istoriji upozorenja Stejt departmenta, navodi CNN.

Prošlo je više od godinu dana otkako su SAD pozvale turiste na oprez prilikom putovanja u inostranstvo, a Japan je bio zatvoren za turistička putovanja američkih državljana tokom pandemije.

Amerikanci su mogli da udju u Japan, ali samo u određenim okolnostima.

Olimpijske igre su i dalje na programu i trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. juna u Japanu.

U Japanu je zabeležen veliki porast novoobolelih, a broj je skočio nakon ukidanja vanrednog stanja u martu. U prethodnom periodu bilo je sve većeg pritiska da se ponovo odlože Olimpijske igre.

Braneći se od kritičara prošle nedelje, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah je rekao da će Japanci i organizatori OI u Tokiju doneti pravu odluku povodom procene oko održavanja.

Udruženje lekara iz Tokija, koja broji oko 6.000 ljudi, nedavno je poslalo pismo sa pozivom da se otkažu Olimpijske igre. Istovremeno, oko 350.000 gradjana je u roku od devet dana potpisalo peticiju da se otkažu Igre i poslalo potpise organizatorima

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare