Digitalne igre su generisale 9,5 milijardi dolara tokom novembra - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Digitalne igre su generisale 9,5 milijardi dolara tokom novembra

Tokom posljednje decenije, gejming tržište je ostvarilo ogroman rast, ali praznična sezona je uobičajeno period kada se primjećuje značajan rast prodaje igara.

Ovog meseca, kompanija SuperData je objavila svoju globalnu analizu tržišta digitalnih igara.

Ukupno gledano, približno 9,5 milijardi dolara je potrošeno na gejming sadržaj na PC uređajima, konzolama i mobilnim uređajima tokom novembra. Ovo predstavlja povećanje od 5% u odnosu na novembar 2018. godine. Mobilne igre su najviše učestvovale u ostvarenju pomenute zarade, sa 59 procenata.

League of Legends je igra koja je ostvarila najveću zaradu kada su PC igre u pitanju, a slede Dungeon Fighter Online, Crossfire, Fantasy Westward Journey Online II, World of Warcraft, Star Wars Jedi: Fallen Order, Call of Duty: Modern Warfare, World of Tanks, Roblox i Counter-Strike: Global Offensive.

Kada su u pitanju konzole, listu 10 najprodavanijih igara u novembru čine: Pokemon Sword and Shield, Call of Duty: Modern Warfare, Star Wars Jedi: Fallen Order, FIFA 20, NBA 2K20, Death Stranding, GTA V, Fortnite, Madden NFL 20 i Luigi’s Mansion 3.

Jedna igra, koja se izdvaja, jeste Star Wars Jedi: Fallen Order koji se pojavljuje u Top 10 listi najprodavanijih i za PC i za konzole. Prema navodima kompanije SuperData, pomenuta igra je po prodaji prevazišla Battlefront II i tokom novembra se prodala u 2,14 miliona digitalnih kopija. S druge strane, Rockstarov Red Dead Redemption 2 je tokom novembra razočarao, prodavši se u svega 408.000 kopija.

Izvor: Benhmark/KitGuru

Danas objavljeno

Samsung potvrđuje februarski Galaxy Unpacked, najavljuje spajanje S22 sa Note linijom

Vanja A

Pojavile se nove specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Apple iPhone 15 Pro serija bi mogla imati 5x periskopski zum objektiv

Vanja A

Ostavite komentar