Dieselgate? Kako smo se samo dali 'navući'! Pogledajte šta rade Ameri - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Dieselgate? Kako smo se samo dali ‘navući’! Pogledajte šta rade Ameri

GMC Sierra Denali, Ford F-150 i Ram 150 se okreću moćnim i relativno štedljivim turbodizelašima, na tržištu gdje u toj klasi dizelaša donedavno, praktično, nije bilo…

Hajka protiv dizelaša je više pitanje politike i geostrateških interesa velikih igrača na sceni, nego što ima stvarno utemeljenje u ekološkim i ostalim efektima.

I nakon što se ‘izduvao’ početni balon, a čini se da se Toyota zaletela prerano otpisavši 1.4 D-4D, koji je bio upravo ‘pogođen’ za evropski B i C segment (zbog toga su izgubili velik deo flotnih narudžbina), na tržištu SAD-a se dešava čudesan preokret.

Na tržištu truck, odnosno velikih pickup modela u prvi plan dolazi turbodizelski pogon!

To dokazuje serija njihovih najpopularnijih vozila, klase truck, odnosno pickup, kakvih je 49 posto na tržištu. Novi adut je GMC Sierra 1500 Diesel AT4 Crew Cab, koji je osim s benzinskim agregatima 5.3 V8 i 6.2 V8, opremljen 6-cilindarskim rednim turbodizelašem 3.0, snage 277 KS i 624 Nm.

Preko 10-stepenog automatskog menjača pokreće sve točkove (4×4). Uz izuzetne vučne mogućnosti, to omogućava za američke prilike i koncepciju 2,5 tonskog pickupa nisku potrošnju: 10,7 l/100 km u gradu, 9,0 na otvorenom i 9,8 litara prosečno. Cena 56.000 dolara (50.450 evra).

Time nadmašuje ostalu dvojicu iz klase, takođe s dizelskim motorom, Ford F-150 i Ram 150.

Izvor: AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Kineska kompanija Pony.ai planira pokretanje robotaksi servisa u Kaliforniji

Zeljka

No comment: Patike Ferrari ION F by Puma

Zeljka

Produženi Range Rover Evoque L

Zeljka

Ostavite komentar