Didije Drogba dobitnik Predsjedničke nagrade UEFA - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Didije Drogba dobitnik Predsjedničke nagrade UEFA

U Ženevi će u četvrtak uveče biti obavljen žreb za Ligu šampiona i dodeljene nagrade najboljima za prošlu sezonu. Dobitnik specijalne nagrade predsednika UEFA ove godine je Didije Drogba.

Didije Drogba dobitnik je ovogodišnje Predsedničke nagrade UEFA koju predsednik Evropske fudbalske unije dodeljuje za “posvećenost i izuzetnost na terenu i van njega”.

“Aleksandar Čeferin prepoznaje izvanredna dostignuća, profesionalnu izuzetnost i izuzetne ljudske kvalitete i divi se Drogbinoj želji i radu na unapređenju života dece u zemljama u razvoju”, navodi se na sajtu UEFA.

“Didije je heroj milionima fudbalskih navijača zbog svega što je uradio u svojoj bogatoj karijeri. On je lider i pionir. Kao igrača ću ga pamtiti po veštinama, snazi i inteligenciji, ali iznad svega po njegovoj velikoj želji za uspehom koja mu je van terena omogućila da pomaže onima u nevolji”, poručio je Čeferin.

Neki od ranijih laureata Predsedničke nagrade UEFA su Bobi Čarlton, Euzebio, Rajmond Kopa, Johan Krojf, Frančesko Toti, Dejvid Bekam i Erik Kantona.

Danas objavljeno

Povreda Kalinića, Uniks lako protiv Zvezde u Beogradu!

Zeljka

Novak lako protiv Novaka za 2:0 protiv Austrije!

Zeljka

Pobjeda Lajovića, prvi poen Srbije!

Vanja A

Ostavite komentar