Diablo Immortal se odlično prodaje, uprkos nezadovoljstvu igrača - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Diablo Immortal se odlično prodaje, uprkos nezadovoljstvu igrača

Dve nedelje nakon objave, poznato je koliko je Diablo Immortal zaradio i u koliko primeraka je igra prodata.

Analitička kompanija Appmagic je istakla da je dve nedelje nakon objave Diablo Immortal Blizzardu doneo zardu od oko 24 miliona dolara. Analitička firma takođe ističe da je u istom periodu ova besplatna igra preuzeta više od 8,5 miliona puta.

Najveći broj preuzimanja igre stiže iz Sjedinjenih Američkih Država. Takođe, najveći deo Blizzardove zarade od igre stiže iz SAD-a. Do sada su igrači iz Amerike doprineli oko 43 procenta ukupne zarade igre.

Kako bi se dao kontekst uspehu Blizzardove mobilne igre, Heartstone (jedina druga Blizzardova mobilna igra koja je trenutno dostupna) je tokom maja zaradio oko pet miliona dolara.

Uprkos nezadovoljstvu javnosti zbog oblika monetizovanja, koji igra implementira verovatno je malo onih koji su očekivali da bi Diablo Immortal mogao da bude neuspešan naslov. Sada veći problem predstavlja to što je igra toliko uspešna, da bi to moglo Blizzard da natera da na sličan način monetizuje i svoje buduće igre.

Ranije smo saznali da Diablo IV neće imati isti sistem monetizovanja koji koristi Diablo Immortal. Takođe, nedavno je Blizzard objavio i da Overwatch 2 neće koristiti “loot box” sistem.

Danas objavljeno

IT giganti iz Kine omogućili vlastima uvid u algoritme

Vanja A

Nije u planu povećanje osnovnog skladišnog prostora za iPhone 14 Pro

Vanja A

Huawei Mate 50 ipak dolazi sa Snapdragon 888 čipsetom

Vanja A

Ostavite komentar