Diablo Immortal neće biti dostupan u svim zemljama – poznat i razlog - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Diablo Immortal neće biti dostupan u svim zemljama – poznat i razlog

Blizzard je radije spreman na to da onemogući pristup igri nego da odustane od svog poslovnog modela.

Diablo Immortal neće moći da se igra u zemljama Beneluksa, kada igra bude objavljena tokom ove nedelje. GamesIndustry.biz i Tweakers su saznali da Blizzard ne planira da objavi ovaj besplatni naslov u Belgiji i Holandiji.

Razlog su restrikcije i zakoni o kockanju, koji su na snazi u ovim zemljama – tačnije, zakonodavstvo koje brani “loot boxove”.

Pored toga, u ovim zemljama će biti zabranjeno da se igra preuzme iz drugih regija, a Blizzardov tim za podršku je upozorio da ne može da garantuje igračima iz ovih zemalja da će moći da izbegnu zabrane i banovanje iz igre.

Belgija i Holandija su još 2018. godine odlučili da određeni loot boxovi (posebno oni koji mogu da se trguju za pravi novac) potpadaju pod kockanje. S druge strane, Diablo Immortal pristup nekim od najboljih i najjačih predmeta u igri “skriva” iza plaćanja realnim valutama iz svakodnevnog života.

Blizzard je već ranije prestao da nudi loot box prodaju za druge igre u Belgiji, nakon što je ova zemlja zabranila tu praksu. Međutim, ovo nije samo karakteristično za Blizzard. EA, Konami, Nintendo i Psyonix su takođe povukli igre kako bi izbegli kršenje zakona u vezi sa loot boxovima.

U svakom slučaju, zanimljivo je da je Blizzard radije spreman da povuče Diablo Immortal iz ovih zemalja, nego da promeni gejmplej mehaniku i odustane od svojih poslovnih modela.

Danas objavljeno

Samsung predstavio ekran koji se sa 13 odmotava na 17 inča

Vanja A

Istraživači napravili podvodnu bežičnu kameru koja radi bez baterija

Vanja A

Samsung Galaxy S23 Ultra bi mogao da izgleda ovako

Vanja A

Ostavite komentar