DF će predložiti razrješenje Đukanovića - BIGportal.ba
Region Vijesti

DF će predložiti razrješenje Đukanovića

Demokratski front /DF/ predložiće pokretanje postupka za razrješenje crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, najavio je poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore Predrag Bulatović.

Đukanović je u utorak, 20. septembra, podnio prijedlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore i nije prihvatio prijedlog da se mandat za sastav vlade povjeri Miodragu Lekiću.

  • DF je dao prijedlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Đukanović povrijedio Ustav, odnosno za razrješenje predsjednika – rekao je Bulatović na sjednici Skupštine.

Bulatović je tokom rasprave sa Nikolom Rakočevićem iz DPS-a pročitao šta je Đukanović naveo u pismu predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović, ko je prisustvovao konsultacijama, ko se nije odazvao.

  • Ustavna odredba nije ispoštovana, nije pozvao na konsultacije Miodraga Lekića, Gorana Danilovića, Maksima Vučinića – naveo je Bulatović.

On je dodao da je lažna teza da su bili potrebni potpisi za mandatara.

  • Mi imamo jasnu većinu. Pozivam Đukanovića i razumne ljude iz DPS-a da ga ubijede da povuče zahtjev za raspuštanje Skupštine i ako želi mir i dijalog u Crnoj Gori da da mandat Lekiću – poručio je Bulatović.

Ustav Crne Gore predviđa da postupak za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika.

Danas objavljeno

Putin potpisao dekret o kontroli elektrane Zaporožje

M.

Vladajuća koalicija u Srpskoj protiv ponavljanja izbora

M.

CIK: Preuranjeni zahtjevi za prigovore

M.

Ostavite komentar