22. Septembra 2022.

DF će predložiti razrješenje Đukanovića

Big Portal

Đukanović je u utorak, 20. septembra, podnio prijedlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore i nije prihvatio prijedlog da se mandat za sastav vlade povjeri Miodragu Lekiću.

  • DF je dao prijedlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Đukanović povrijedio Ustav, odnosno za razrješenje predsjednika – rekao je Bulatović na sjednici Skupštine.

Bulatović je tokom rasprave sa Nikolom Rakočevićem iz DPS-a pročitao šta je Đukanović naveo u pismu predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović, ko je prisustvovao konsultacijama, ko se nije odazvao.

  • Ustavna odredba nije ispoštovana, nije pozvao na konsultacije Miodraga Lekića, Gorana Danilovića, Maksima Vučinića – naveo je Bulatović.

On je dodao da je lažna teza da su bili potrebni potpisi za mandatara.

  • Mi imamo jasnu većinu. Pozivam Đukanovića i razumne ljude iz DPS-a da ga ubijede da povuče zahtjev za raspuštanje Skupštine i ako želi mir i dijalog u Crnoj Gori da da mandat Lekiću – poručio je Bulatović.

Ustav Crne Gore predviđa da postupak za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare