Devojčica dobila bioničku ruku inspirisanu robotom iz Ratova zvijezda - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Devojčica dobila bioničku ruku inspirisanu robotom iz Ratova zvijezda

Izabela Tadlok sa Floride skupila je 14 000 dolara za svoju bioničku ruku modela Hero Arm, koju je napravila firma iz Bristola Open Bionic.

11-godišnja devojčica rođena je bez svih prstiju na desnoj ruci i bez podlaktice leve ruke. Kada je pokrenula prikupljanje sredstava za ruku sa motivima robota R2-D2 iz filmova Ratovi zvezda, uhvatila je pažnju i glumca Marka Hamila, koji tumači lik Luka Skajvokera u popularnoj franšizi. Njen apel postavio je na društvenu mrežu Tviter, na kojoj ga prati preko 3 miliona pratilaca.

Nakon uspešne kampanje, Izabela je postala prva osoba u Americi koja ima naprednu bioničku ruku bostonske firme, sa bojama karakterističnim za robota R2-D2, prenosi CNN.

Potom je primila Skajp poziv od Hamila lično, i tokom razgovora je pokazala šta može da uradi sa svojom novom rukom. Držala je flašu i prstima pokazala znak za “Okej”, što je bilo nezamislivo ranije.

Hamil, koji u franšizi takođe ima bioničku ruku, odgovorio je na mnoga pitanja svoje obožavateljke.

Izabela se raduje što će sada imati dve funkcionalne ruke, jer, kako prenosi Standard, sada će moći da vozi bicikl, kuva, i drži predmete.

Prvu bioničku ruku dizajniranu prema ovom robotu ranije ove godine dobio je 11-godišnji Kaj Vinsent iz Engleske, koji je sa 8 godina izgubio sve svoje udove zbog meningitisa.

Danas objavljeno

Još se nije zvanično razvela: Adel na sudu sa bivšim

V.R.

Pakistanska policija dobila rolere

V.R.

Ponovo odložena premijera najnovijeg Bonda

V.R.

Ostavite komentar