Devetostruka šampionka o Vimbldonu: Ne bi me bilo briga - BIGportal.ba
Sport Tenis

Devetostruka šampionka o Vimbldonu: Ne bi me bilo briga

Martina Navratilova, devetostruka šampionka Vimbldona, začuđena je najavama brojnih tenisera da bi mogli da bojkotuju grend slem u Londonu.

Ona je izjavila da joj nije jasno za šta teniseri i teniserke igraju.

Što se mene tiče, ne bi me bilo briga da li se poeni dodeljuju ili ne. Uvek sam igrala za trofeje, ne za poene i novac. Za mene je to bio Vimbldon i ništa drugo, sve ostalo je bilo od sekundarnog značaja. Dakle, poeno, ovo nije egzibicija. Ne razumem to gledište da igrači neće da igraju zato što se ne dodeljuju poeni. Igrate za kompjuterski renking? Ja sam oduvek htela da prigrlim taj trofej, tu prelepu činiju za ruže“, kaže Navratilova.

Činjenica je da bi, ako se primeni odluka ATP i WTA, došlo do značajnih promena na listama.

Novak Đoković bi izgubio prvo mesto, jer ne bi mogao da brani 2.000 poena, koje bi mu izbrisali, a nove ne bi dodeljivali.

Imate igrače poput Rubljova, on je na kameri napisao, ‘ne ratu’, i on ne može da igra, tako da niko nije pobednik. Nema dobrog izlaza iz svega. Ovo je loša situacija. Užasna situacija što se tiče rata, i što se tiče Vimbldona i tog pravila, konačno i te odluke da se poeni ne dodeljuju“, izjavila je Martina.

Danas objavljeno

Đoković trenirao pred “bombardera” – uz jedan zanimljiv detalj

Vanja A

Đoković i Federer rame uz rame – i ostale legende

Vanja A

Ćaćić: Prija pun stadion, makar bio i protiv mene

Vanja A

Ostavite komentar