Devetodnevna erekcija zbog pada sa motora - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Devetodnevna erekcija zbog pada sa motora

Blagi pad sa mopeda i modrica. Ništa posebno, pomislio je tridesetpetogodišnji Britanac iz Sautemptona. Ipak, ubrzo se ispostavilo da nešto nije u redu…

Isprva mu se činilo da mu nije ništa sem što se ugruvao i imao masnicu na perineumu, delu tela između genitalija i analnog otvora.

Nedugo zatim, razvio je erekciju, koja je trajala duže nego obično. Mnogo, mnogo duže.

Erekcija sama po sebi nije bila bolna, ali je imao druge probleme vizuelne i praktične prirode.

Posle devet dana odlučio je da ode u bolnicu gde su mu doktori dijagnostikovali erekciju IV stepena – maksimalnu vrednost na medicinskoj skali.

Srećom, doktori su uspeli da mu pomoću katetera blokiraju obe arterije koje su hranile erekciju, tako što su jednu blokirali posebnim gelom, a drugu fizički podvezali.

Ubrzo mu se stanje popravilo, ali je bilo potrebno neko vreme da potpuno povrati funkciju penisa. Godinu dana nakon intervencije, pacijent je rekao da mu se erektilna funkcija vratila u normalu.

Ono što je bilo nesvakidašnje za ovaj slučaj (kao da je mogao da bude čudniji) jeste činjenica da je 95 odsto slučajeva prijapizma (stanje nevoljne erekcije) uzrokovano problemom blokade krvnih sudova, pa krv koja je nakupljena ne može da napusti penis.

To nije bio slučaj sa nesrećnim Britancem koji je upao u ostalih pet odsto – njegova erekcija je bila uzrokovana preteranim hranjenjem krvlju.

Bizarnu priču opisali su doktori bolnice u Sautemptonu u izveštaju objavljenom prošlog meseca u stručnom medicinskom časopisu Case Reports in Urology.

Danas objavljeno

Dječak pogodio sa pola terena i uzeo 20.000$ (VIDEO)

Vanja A

Zbog vitiliga izgleda unikatno: Winnie Harlow još jednom oduševila svojim izgledom

Vanja A

Navala smrdibuba: Riješite se buba koje jurišaju u kuću

Vanja A

Ostavite komentar