Detektivi i dalje traže Boldvinov telefon radi istrage - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Detektivi i dalje traže Boldvinov telefon radi istrage

Policija Novog Meksika zatražila je pomoć od njujorških vlasti da dobije mobilni telefon Aleka Boldvina u okviru istrage pucnjave u filmu “Rust” – više od tri nedjelje nakon što su detektivi tražili da pretraže telefon.

Sudija za prekršaje u Santa Feu Dejvid Segura 16. decembra odobrio je nalog za pretres koji je omogućio lokalnoj policiji da pretraži Boldvinov iPhone u potrazi za dokazima važnim za istragu ubistva snimateljke Haline Hačins 21. oktobra na snimanju niskobudžetnog vesterna „Rust“. Ali do sada se to nije dogodilo, rekli su ove nedelje zvaničnici.

„Šerifova kancelarija ne poseduje telefon“, rekao je u petak poslepodne portparol šerifa okruga Santa Fe Huan Rios. „Telefon je u Njujorku, kod gospodina Boldvina.“ Boldvinov dom je u Hemptonsu, u okrugu Safolk, u Njujorku.

Prva državna tužiteljka Novog Meksika Meri Karmak-Altvajz – odgovorna za sprovođenje zakona u okrugu Santa Fe koja nadzire slučaj – rekla je u saopštenju u četvrtak da njena kancelarija i šerifovi istražitelji „aktivno sarađuju s okrugom Safolk, odeljenjem šerifa Njujorka i Boldvinovim zastupnicima“, kako bi pribavili bilo kakav materijal s Boldvinovog telefona koji se odnosi na istragu o „Rustu“.

Nalog za pretres koji je izdao sudija Segura bio je sprovodiv samo u Novom Meksiku, tvrde lokalni advokati.

Službenici za sprovođenje zakona istražuju postupke Boldvina – glumca i producenta koji je ispalio rekvizit tokom probe – kao i pomoćnika reditelja Dejvida Holsa, zaduženog za sigurnost na setu, i 24-godišnje Hane Guterez Rid, zadužene za sigurnost oružja.

Nejasno je zašto poznati glumac nije svojevoljno predao telefon. Ranije u istrazi, istražitelji šerifa okruga Santa Fea pronašli su telefone Guterez Rid i Hols. Oboje su dobrovoljno predali svoje telefone šerifovim istražiteljima bez naloga za pretres, tvrde njihovi zastupnici.

Boldvin je rekao ranije da je uperio repliku vintidž Kolta 45 na Hačins jer su uvežbavali scenu, da nije povukao okidač i da nije očekivao da će biti krivično optužen. Metak iz pištolja smrtno je pogodio Hačins i zabio se u Souzino rame, koji je pomoć dobio u bolnici u Santa Feu.

Očekuje se da će odluka o eventualnom podizanju optužnice protiv Boldvina ili članova ekipe biti doneta u sledećih nekoliko meseci.

Inspektori su naveli da žele da pregledaju Boldvinove tekstualne poruke, e-poštu, kontakte, istoriju pretrage, privatne poruke na društvenim mrežama, kao i njegovih popis nedavnih poziva. Zatražili su i pristup digitalnim slikama, izbrisanim digitalnim slikama, lozinkama i svim podacima GPS-a s telefona.

U izjavi pod zakletvom za nalog za pretres, detektivka Aleksandrija Henkok je napisala da je “zatražila Alekov telefon od njega, kao i njegovog advokata, i da je dobila instrukcije da dobije nalog.”

Detektivka je napisala da je bilo “nekoliko i-mejlova i sms poruka poslatih i primljenih” u vezi s produkcijom koje je htela da pregleda. Hankok je napomenula da će sve dobijene informacije koje nisu povezane s istragom pucnjave u “Rustu” biti “zapečaćene i kasnije uništene”.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Kako vas drugi doživljavaju? Uradite brzi test ličnosti

Vanja A

Četrdeset godina od albuma koji je Džeksonu donio titulu kralja popa

Vanja A

Profesorka pretvorila čas u sjajnu zabavu uz gledanje Srbije

Vanja A

Ostavite komentar