Detektiv o nestanku Mateja Periša: "Da je živ..." - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Detektiv o nestanku Mateja Periša: “Da je živ…”

Slučaj nestanka Mateja Periša, kome se 31. decembra gubi svaki trag, i dalje privlači veliku pažnu javnosti.

Potraga za mladim Splićaninom i dalje traje, a policija, kao što je ranije navela u saopštenju, čini sve napore kako bi pronašla nestalog mladića.

Detektiv Uglješa Grgur kazao je za TV Prva da smatra da je u pitanju bila nesreća, i da on sumnja da Matej, nažalost, živ.

“Nažalost, u ovom slučaju se traži telo. Nestao je pre pet dana”, kazao je Grgur.

Na pitanje što je njegovim drugovima trebalo 16 sati da prijave nestanak Mateja, on pretpostavlja da su ti mladići “bili u istom stanju kao i on”.

“Njegovi drugovi su bili u istom stanju kao i on, isti alkohol pili, iste supstance koristili… Ni oni nisu bili svesni… Kada su došli k sebi, prijavili su. Ne vidim tu ništa sumnjivo. Siguran sam da je policija utvrdila sa kime je poslednjim razgovarao”, objasnio je ovaj detektiv.

On smatra da je u pitanju najverovatnije nesrećan slučaj.

“Momak se prvi put našao u Beogradu, nije imao neprijatelje. Ne vidim ništa sporno, u pitanju je verovatno nesrećan slučaj, odnosno da je upao u reku. Da je živ, policija bi ga već pronašla.. Javio bi se on..”, ističe Grgur.

Na pretpostavku da se navodno krio na mestu gde se migranti skrivaju, on je objasnio da je Matej navodno bio bez svesti, i da smatra da je u pitanju “nesrećna okolnost tokom provoda”.

Ronilac Srđan Veljić istakao je da je potraga za Matejom izuzetno teška, posebno što se pretraga odvija u sredini gde je “nulta vidljivost”. Međutim, on ne isključuje mogućnost da se i ne pronađe mladić.

“Bio je slučaj malog Roma koji je bačen sa mosta. Vozač autobusa je sve video, alarmirao je odmah policiju. Počela je potraga tačno na tom mestu, nikada nije pronađen… Ne postoje garancije, imate struje i ostale okolnosti koje utiču na to”, objasnio je Veljić.

Istakao je da ronioci uglavnom koriste tehniku klatna, i da se sve radi na dodri.

“Sve se radi na dodir, jer ništa ne vidite, dole je nulta vidljivost… Sve otežava”, istakao je Veljić i naveo da se ne zna gde je on, jer “neko kaže da je ušao u reku na Beogradu na vodi, a neko kod Beton hale”.

B92

Danas objavljeno

“Odluka EU će dovesti do porobljavanja susjednih zemalja”

M.

Pucnjava u noćnom klubu; Terorizam: Policija potvrdila

M.

Pucnjava u Oslu, ubijene dvije osobe, ranjeno 14

M.

Ostavite komentar