Detaljna istraga: Da li je policija tukla mladiće? - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Detaljna istraga: Da li je policija tukla mladiće?

Unutrašnja kontrola MUP Bosansko-podrinjskog kantona provodi detaljnu istragu o dešavanjima u noći 3. avgusta kada se dogodila saobraćajna nesreća u mjestu Džindići na putu Ustikolina-Goražde, a u kojoj su, između ostalih učestvovala i četiri mladića iz Foče koji su, po tvrdnjama oca jednog od njih, pretrpjeli policijsku torturu. Klix je…

Unutrašnja kontrola MUP Bosansko-podrinjskog kantona provodi detaljnu istragu o dešavanjima u noći 3. avgusta kada se dogodila saobraćajna nesreća u mjestu Džindići na putu Ustikolina-Goražde, a u kojoj su, između ostalih učestvovala i četiri mladića iz Foče koji su, po tvrdnjama oca jednog od njih, pretrpjeli policijsku torturu.

Klix je ranije objavio audio zapis sa mjesta nesreće koji je redakciji poslao otac jednog od mladića koji tvrde da su pretrpjeli vrijeđanja i maltretiranja.

Adem Laković, policijski komesar MUP BPK izjavio je novinarima da će cijeli slučaj biti detaljno istražen, te da unutrašnja kontrola MUP BPK prikuplja izjave svih učesnika i materijalne dokaze.

(Klix)

Danas objavljeno

SAD stavile Fadila Novalića na crnu listu

Vanja A

Patrijarh Porfirije pomaže ličnom donacijom 15 studenata u Hrvatskoj

Vanja A

CIK: Izbori u Hozićima u nedjelju

Vanja A

Ostavite komentar