Detalji ubistva u Sarajevu: Muškarac iz pištolja ubio 34-godišnju ženu pa pobjegao na Ilidžu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Detalji ubistva u Sarajevu: Muškarac iz pištolja ubio 34-godišnju ženu pa pobjegao na Ilidžu

Operativni centar Uprave policije MUP Kantona Sarajevo je u 17.30 sati obaviješten da je na području Opštine Novi grad Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala.

Na mjesto događaja upućeno je više patrola policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo koji su konstatovali smrt ženske osobe inicijala A.K. (1987. godište).

Preduzimajući intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršioca krivičnog djela “Ubistvo” koji se nakon izvršenog krivičnog djela udaljio sa mjesta događaja, policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo su oko 19 sati pronašli i uhapsili osumnjičenog inicijala E.H. (1986. godište) iz Sarajeva, prenosi Klix.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Eldinu Hodžiću kod kojeg je u vozilu pronađen i pištolj za koji se sumnja da je upotrijebljen prilikom ubistva.

On je uhapšen na području Ilidže, tačnije u mjestu Donji Kotorac.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem.

Više informacija će biti poznato nakon završnog uviđaja.

Danas objavljeno

Evakuacija u Parizu – pretnja bombom

M.

Kim smršao 20 kilograma, izvještaj odbacuje glasine da je koristio dvojnika

M.

Šmit: Međunarodna zajednica aktivna i mimo očiju javnosti

M.

Ostavite komentar