Detalji teške povrede Vudsa – upitan povratak golfu - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Detalji teške povrede Vudsa – upitan povratak golfu

Tajger Vuds oporavlja se od teške saobraćajne nesreće koju je doživeo u Los Anđelesu u utorak popodne.

Legendarni golfer je doživeo teške povrede nogu koje dovode u pitanje njegov povratak profesionalnom sportu.

Vuds je već imao problema da izdrži ceo turnir zbog povrede leđa, koja je operisao u decembru, a sada ga čeka višemesečni oporavak od višestrukog otvorenog preloma noge.

Hirurg Aniš Mahajan Makoji je operisao 45-godišnjeg Vudsa posle nesreće je istakao da je golfer doživeo “usitnjene otvorene prelome obe potkolenične kosti – tibije i fibule, zbog čega su se raspršile na više delova i zalepile se za tkivo”.

Osim toga, Vuds je doživeo i dodatne povrede kostiju stopala i članka, koje su stabilizovane šrafovima i iglama. Sama noga je fiksirana metalnom šipkom koja je umetnuta u njegovu tibiju, uz metalne igle, kako bi držala sve na mestu.

Mahajan je takođe morao da seče membrane mišića kako bi olakšao spadanje otoka. Hirurg je povrede opisao kao “ozbiljne”, ali nije mogao da potvrdi da li će Vuds opet moći da igra golf, čak i rekreativno.

Vuds je jedan od najuspešnijih golfera u istoriji ovog sporta, a dugačka istorija povreda mu je skoro postala zaštitni znak.

Prvu težu povredu doživeo je 2008. kada je osvojio US open uprkos dve frakture i pokidanom ligamentu leve noge, zbog čega je morao na operaciju dan kasnije.

Uz nastavak problema sa nogom, povredio je i lakat koji ga je odvojio od terena nekoliko puta narednih godina, a onda je 2013. povredio leđa.

Igrao je pod bolovima nekoliko meseci, da bi se konačno povukao sa Mastersa 2014, što mu je bilo prvi put u karijeri da propusti turnir.

To je učinio zbog neophodne operacije nerva, ali uprkos intervenciji, problem nije rešen pa je morao na novu operaciju krajem godine.

Danas objavljeno

Srpske klubove obradovalo ispadanje Dinama i Slavije

Zeljka

NBA klasik pripao Bostonu, Bogdan uzalud najbolji

Zeljka

Veliki dan KK Partizan

Zeljka

Ostavite komentar