18. Augusta 2019.

Detalji surovog ubistva: Obilno krvarenje porodilje otkrilo čedomorstvo

Big Portal

Ovaj jezivi slučaj dogodio se u proteklu subotu, a za ubistvo novorođenčeta, uz porodilju, osumnjičena je i njena četrdesetjednogodišnja majka E.H.

Prema dosadašnjim rezultatima policijske istrage, četrdesetjednogodišnjakinja je, nakon što se njena kćerka porodila u kući u kojoj žive, tek rođenu bebu umotala u plahtu i potom je ugušila.

S obzirom na to da se devetnaestogodišnjakinja poslije porođaja nije dobro osjećala i imala je obilno krvarenje, ona i majka su se obratile u Dom zdravlja u Bužimu.

Ljekaru, koji je pregledao djevojku, rekle su da je beba rođena mrtva, ali on je posumnjao u ovu priču i o svemu obavijestio policiju. Policajci su potom pretresli kuću te pronašli tijelo ugušenog novorođenčeta, nakon čega se u istragu uključio i kantonalni tužilac.

Prema nezvaničnim informacijama, majka i kćerka su, suočene s dokazima, priznale počinjenje ovog krivičnog djela.

Nakon saslušanja u policiji zadržane su u pritvoru i predate na dalje postupanje kantonalnom tužiocu. Iz policije su saopštili da zbog osjetljivosti cijelog slučaja u ovom trenutku ne mogu davati više informacija o svemu.

Međutim, danas su objavljene i nezvanične informacije po kojima je, navodno, djevojka krila trudnoću od svoje porodice – nosila je široku odjeću i niko od ukućana nije posumnjao da je u drugom stanju.

Istražioci su, po nepotvrđenim informacijama, pronašli tragove krvi i tkaninu u kojoj je beba ugušena te je sve poslato na vještačenje pa će kao dokaz biti korišteno u predstojećem sudskom postupku.

Inače, ovo nije prvi slučaj čedomorstva koji je potresao Unsko-sanski kanton, s obzirom na to da se nešto slično dogodilo prije tačno godinu dana.

Tada je policija u Bihaću privela četrdesettrogodišnju R.Č. iz naselja Brekovica, te je utvrđeno kako je ona usmrtila bebu koju je sedam dana prije toga rodila. Ona je policijskim istražiocima priznala čedomorstvo te da je tijelo ubijenog novorođenčeta, zamotano u plastičnu kesu, zakopala u bašti iza kuće u kojoj je živjela.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare