29. Juna 2020.

Detalji saslušanja Romane i Filipa i kako su osmislili krađu

Big Portal

Pevačica i njen izabranik su na kraju priznali djelo, zbog čega su osuđeni, ona na godinu dana, a on na godinu i po zatvora.

U zvaničnom dokumentu, koji prenosi “Kurir”, stoje detalji saslušanja nekadašnje srpske pop zvijezde i sina poznatog beogradskog zlatara, kao i presuda.

U sudskom izveštaju navedeno je da je u pjevačicinoj tašni u trenutku hapšenja pronađeno 5.000 australijskih dolara. U tom trenutku Romana je policiji rekla da ne zna o čemu se radi i da joj je taj novac dao Filip. Međutim, organi reda su joj odmah predočili da je u pitanju lažna izjava.

Naime, njen telefon je izvesno vreme bio prisluškivan, a pretresom aparata policija, koja je inače pratila pjevačicu i njenog partnera, našli su prepiske sa ženom od koje je Panićeva nabavila aparaturu za pljačku bankomata – čitač za kartice s magnetnom trakom, prenosi pomenut medij.

Ta žena je saslušana i potvrdila da su Romana i Filip dolazili kod nje da preuzmu taj uređaj. Ona je priznala da je naručila čitač kartica, jer je znala da je Romana poznata pevačica u Srbiji i mislila je da je htela da održi nastup u Australiji i da naplaćuje karte preko tog uređaja.

U izveštaju se napominje i da je Romana sa Filipom u Australiju ušla 8. februara, a viza im je istekla 8. juna. Stigli su u Brizbejn preko Melburna. Imali su turističke vize kako bi navodno putovali po Australiji jer su željeli, kako su naveli, da obiđu jednu tako lepu i uređenu zemlju. Njih dvoje su ubrzo ostali bez novca, pa su se povezali s ljudima iz Istočne Evrope i krenuli da pljačkaju bankomate, prenio je Kurir list.

Posebno je naznačeno da je taj sistem preko kojeg su oni vršili prevaru toliko napredan da nekoliko nedelja nije bilo primjetno da je ipostavljen. Romana i njen partner su se žalili da su im kazne previsoke, ali to nije utjecalo na odluku suda.

Romana Panić i njen partner Filip Mrkajić dobili su kriminalni dosije u Australiji. To znači da kada napuste Zemlju kengura, za njih više nema ulaska u ovu državu. Oni su osuđeni po sedam tačaka, tako da će pjevačica u zatvoru provesti godinu dana, a njen partner osamnaest mjeseci. Kazne za ovo djelo su i do pet godina robije.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare