DETALJI PROFESIONALNOG SMAKNUĆA U NOVOM SADU Bulatović likvidiran iz osvete za ubistvo Lazarevića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

DETALJI PROFESIONALNOG SMAKNUĆA U NOVOM SADU Bulatović likvidiran iz osvete za ubistvo Lazarevića

Željko Bulatović (55), koji je u ponedjeljak uveče ubijen u Novom Sadu, najvjerovatnije je likvidiran iz osvete za ubistvo Miroslava Lazarevića (32) u Istočnom Sarajevu, saznaje Srpskainfo.

Lazarević je ubijen u sačekuši 16. oktobra 2016. u Istočnom Sarajevu. Zbog njegovog ubistva u Okružnom sudu u Banjaluci bili su osuđeni Saša Vidović i Željkov sin Aleksandar Bulatović.

Međutim, Vrhovni sud Republike Srpske poništio je ovu presudu i suđenje vratio na početak.

Bulatović je ubijen u ponedjeljak oko 22 sata u novosadskom Novom naselju, u Ulici braće Dronjak ispred broja 7. On je likvidiran ispred zgrade u kojoj je živio posljednjih 6 mjeseci. Prema nezvaničnim informacijama, ubijen je hicima iz pištolja, a svjedoci iz okolnih zgrada su čuli pucanj i potom pokušaje repetiranja.

Jedan od stanara je ispričao da je, kada je izašao ispred zgrade, vidio tijelo Bulatovića, koji je ležalo na parkingu u lokvi krvi, dok su forenzičari vršili uviđaj.

Ubrzo poslije ubistva, policijski inspektori iz Novog Sada došli su do saznanja da bi ovo ubistvo moglo biti povezano s likvidacijom Lazarevića.

Prema našim saznanjima, odmah su obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. U MUP Srpske su nam juče rekli da su obaviješteni o ubistvu i da su se odmah aktivno uključili u istragu i razmjenu informacija, te da sarađuju s policijom iz Srbije.

Naš sagovornik ističe da postoje čvrste indicije da su ova dva ubistva povezana i da je Bulatović ubijen u krvnoj osveti zbog toga što je njegov sin optužen za ubistvo Lazarevića.

Željkov sin Aleksandar je zbog ubistva Lazarevića u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na 19 godina zatvora, a njegov prijatelj Vidović na 20 godina zatvora. Međutim, Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je ovu presudu i vratio na novo suđenje u banjalučki sud.

U međuvremenu, suđenje im je opet završeno, a izricanje nove presude zakazano za petak.

Optužnica Republičkog javnog tužilaštva, podsjetimo, teretila je Vidovića i Bulatovića da su organizovali ubistvo, te da su prvo ukrali „BMW X5“, kojim su se dovezli do Istočnog Novog Sarajeva.

Oni su u blizini Lazarevićeve kuće napravili sačekušu i čekali ga da se vrati kući. Kada je Lazarević s automobilom marke „golf 7“ naišao kroz Beogradsku ulicu oni su u njega ispalili 24 hica iz automatske puške.

Napadači su potom pobjegli prema Sarajevu, gde su zapalili ukradeni „BMW X5“ kojim su pobjegli. U vozilu su ostavili automatsku pušku s dva okvira puna municije, a koji su izgorjeli. Sumnjalo se da su u ubistvu imali još jednog saučesnika, ali njegovo ime nije nikada otkriveno.

Ubijeni Lazarević se dovodio u vezu s auto-mafijom, koja je djelovala na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

On je zbog toga 2009. osuđen na kaznu zatvora od tri mjeseca i novčanu kaznu.

Bokserice s delfinima
Saša Vidović, koji je osumnjičen za ubistvo Lazarevića, prilikom hapšenja bio je samo u plavim boksericama ukrašenim delfinima.

Rekao je ovo u Okružnom sudu u Banjaluci svjedok tužilaštva, policajac Elvir Džuho, koji je uhapsio Vidovića. Džuho je ispričao da je tog dana bio na dužnosti i da su on i kolega obaviješteni da gori automobil u Aleji lipa, te da mogući izvršioci bježe prema Čengić vili.

– Potom smo preko radio veze čuli da su kolege uhapsili jednog, a da drugi bježi prema toplanama u naselju Čengić vila, kao i da na sebi ima crnu jaknu i crne hlače – rekao je Džuho.

Kaže da su tragali za osumnjičenim i da je on u jednom trenutku iskočio ispred njihovog automobila.

– Odmah smo krenuli da trčimo za njim i nekoliko puta smo ga upozorili da stane. Kada je došao na parking shvatio je da ne može pobjeći. Zaustavio se i ja sam prišao i stavio mu lisice. Bilo mi je čudno jer je gore imao duks ili jaknu, a na nogama nije imao hlače već je bio samo u boksericama. Pitao sam ga gdje mu je trenerka, a on je rekao da je tako došao iz Bijeljine – ispričao je Džuho.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Dodik pokrenuo peticiju o neprihvatanju nametnutog Inckovog zakona

M.

Zaharova: Rusija Inckovu odluku doživljava kao otvoreni napad na suverenitet BiH

M.

Ljekari saglasni – očekuje se veći broj oboljelih u Srbiji

M.

Ostavite komentar