25. Septembra 2020.

DETALJI PADA AVIONA U LOZNICI: Jedan pilot poginuo, za drugim se traga

Big Portal

Uokolini Loznice, u ataru sela Vrasina, srušio se vojni avion. Avion je leto iz Donje Borine gdje je prema svjedočenju jednog od mještanina umalo nije udario u njegovu kuću, javlja reporter Novosti.

Odjednom se silovito okrenuo kod rudnika Vrasina i praktično pao u dvorište mještanina Vitomira Taskovića.

Prema svjdočenju mještana za Novosti čuo se jak prasak, dim i vatra.

Nezvanično mještanin u čije je dvorište pao je povrijeđen.

Za sada se zna se da li je evntualno ko stradao čiji pad i okolnosti treba da se ispituju.

Mještani Vrasine su iznenađeni, uznemireni i zabrinuti jer kako kažu ni u snu nisu mogli da pretpostave da se ovako nešto moglo dogoditi.

Na mjestu događaja stigle su vatrogasne ekipe, ekipe policije koje obezbjeđuju mjesto događaja u očekivanju nadležnih državnih istražnih organa.

Iz Ministarstva odbrane Srbije saopštili su da se avion “mig 21” Vojske Srbije srušio jutros u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Ministarstvo je preciziralo da se avion srušio tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka oko 9.00 časova.

Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ga je vijest o padu aviona kod Loznice dočekala u Istanbulu i da još nema zvanične informacije iz Minoistarstva odbrane, piše Blic.

– Čuo sam da je bila neka nesreća sa našim jednim starim avionom 21, nadam se da vijesti nisu tačne, ali provjerićemo to – rekao je Vučić.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare