Detalji o požaru u ruskoj podmornici i pogibiji mornara državna tajna - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Detalji o požaru u ruskoj podmornici i pogibiji mornara državna tajna

“Kremlj smatra da je apsolutno normalno da se ne otkrivaju sve informacije o nesreći u kojoj su poginuli mornari, to odgovara zakonu o državnoj tajni”. To je izjavio portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. „Postoje informacije koje spadaju u kategoriju državne tajne. Ova državna tajna se poštuje u interesu države i…

“Kremlj smatra da je apsolutno normalno da se ne otkrivaju sve informacije o nesreći u kojoj su poginuli mornari, to odgovara zakonu o državnoj tajni”.

To je izjavio portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

„Postoje informacije koje spadaju u kategoriju državne tajne. Ova državna tajna se poštuje u interesu države i interesu državne bezbednosti. Apsolutno je normalna praksa da se takve informacije ni na koji način ne otkrivaju“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara da razjasni neke detalje o tome što se dogodilo.

Istovremeno, on je objasnio da „ovde nema ničeg protivzakonitog i da je to u potpunosti u skladu sa zakonom Rusije o državnoj tajni“.

„Stoga nema razloga za takva pitanja“, dodao je Peskov.

On je naglasio da nema nikakve sumnje da je predsednik Rusije Vladimir Putin blagovremeno obavešten o incidentu i da ima kompletne informacije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 1. jula u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici došlo do požara koji je odneo živote 14 mornara. Istražni komitet Rusije je počeo proveru u vezi sa svim okolnostima pogibije mornara.

B92

Danas objavljeno

“Sukob u Ukrajini doveo do novog Hladnog rata”

M.

Patrijarh Kiril pozvao rukovodstvo zemlje da se okrene Istoku

M.

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Ostavite komentar