Detalji jezivog zločina u Austriji: Državljanka BiH godinama trpila zlostavljanje, iza nje ostalo dvoje djece - BIGportal.ba
Hronika Svijet Vijesti

Detalji jezivog zločina u Austriji: Državljanka BiH godinama trpila zlostavljanje, iza nje ostalo dvoje djece

Iako je odbdukcija tijela ubijene 44-godišnje državljanke BiH u Austriji trebala biti urađena juče, prema navodima tamošnjih medija ona je iz za sada nepoznatih razloga odgođena za danas.

S druge strane njen 47-godišnji suprug koji se sumnjiči da ju je ubio metalnom šipkom još nije pronađen uprkos opsežnoj potrazi austrijske policije za njim u šumovitim predjelima oko Salzburga.

Buran razvod
Podsjećamo da je za njim raspisana i potjernica zbog sumnje da je usmrtio nesretnu ženu, piše Avaz.

U novim detaljima istrage austrijski novinari saznali su da se par razveo prije dvije godine, a da je razlog za to nasilje u porodici koje je žena godinama trpjela.

Navodno je više puta fizički maltretirana i bila je žrtva višegodišnjeg verbalnog nasilja. Par ima dvoje djece koji su smješteni kod rođaka.

Bijeli “bmw” osumnjičenog pronađen je na parkingu u blizini auto-puta Tauern, nedaleko od južnog ulaza u Tauern tunel u Cederhausu, a tijelo ubijene otkriveno je u subotu poslijepodne između Grosgmajna i Firstenbruna.

Bosankina djeca prijavila su njen nestanak nakon što se nije vratila sa sastanaka sa bivšim suprugom. Trebali su da se dogovore oko prodaje zajedničkog stana, a istražitelji sumnjaju da se upravo tu krije motiv zločina.

Locirani mobiteli
Odmah poslije toga pokrenuta je potraga, i to na dva mjesta u Untersbergu kod Gredinga i Lungauer Ridingtalu. Ta dva mjesta udaljena su oko 100 kilometara jedno od drugog, ali su mobiteli nekadašnjih supružnika prije nestanka bili locirani u tim krajevima.

Forenzičari i kriminalistički tehničari su na mjestu zločina utvrdili da je nesretna žena usmrćena najvjerovatnije željeznom šipkom koja je nađena pored automobila.

U vozilu su pronađeni tragovi krvi. Zbog toga je automobil dovezen u Salzburg, gdje će biti podvrgnut forenzičkoj istrazi kako bi se osigurali svi tragovi.

Ženin mobitel bio je isključen, te se pretpostavlja da ga je ugasio ubica.

Danas objavljeno

Protesti protiv kovid mjera u Ljubljani

M.

“Sudija svjesno prekršio zakon” Draganu Borovčaninu 16 mjeseci zatvora

M.

“Kovid propusnice su samo početak, nećemo tu stati”

M.

Ostavite komentar