4. Juna 2019.

DETALJI AKCIJE “KLUB” Sa tuče zbog bureka i krađe čokolada prešli na PODVOĐENJE MALOLJETNICA i prodaju droge

Big Portal

U policijskoj akciji „Klub“ na području Banjaluke uhapšeno je 11 mlađih osoba zbog sumnje da su se bavili prodajom droge i navođenjem na prostituciju.

U ovoj akciji uhapšeni su Dragan Jelača i Marinko Marjanović zbog sumnje da su organizovali, navodili, podsticali i predavali drugima štićenice Dječjeg doma „Rada Vranješević“, radi pružanja seksualnih usluga.

Njih dvojica su osumnjičeni da su od 2017. do početka 2019. iskoristili psihičku nezrelost i loše porodične prilike i podvodili štićenice Doma.

Kako nezvanično saznajemo, ovom akcijom obuhvaćen je i Stefan Ninković (23), koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu Doboj.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS su nam potvrdili da se oni sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i navođenje djeteta na prostituciju.

Akciju su proveli pripadnici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani kriminal.

Prema našim informacijama, u ovoj akciji uhapšeni su Srđan Boškov (36), Mirko Salamić (23), Lea Dokmanović (19), Nail Kapo (20), Medina Kapo (18), Amer Isaković (20), Ljubiša Bajičić (25), Stefan Adamović (20), Dijana Babić (39), Marinko Marjanović (25) i Dragan Jelača (33).

Većina uhapšenih je od ranije poznata policiji po brojnim krivičnim djelima.
Izvor blizak istrazi rekao je da je akcija pokrenuta juče u ranim jutarnjim časovima i da su tom prilikom pretreseni stanovi i kuće koje koriste osumnjičeni.

– Prilikom pretresa policija je pronašla određene količine droga spid, marihuane, više komada metaka različitog kalibra, precizne vage i više mobilnih telefona – rekao je naš izvor.

On je pojasnio da nije riječ o osobama koje su prodavale veće količine narkotika, a ova akcija je trajala više mjeseci.

– Jedan dio uhapšenih odrasli su zajedno u Domu „Rada Vranješević“, pa su se tako međusobno poznavali. Oni su djelovali kao grupa, odnosno svi su se poznavali međusobno – pojasnio je naš sagovornik.

Svi uhapšeni juče su se nalazili na kriminalističkoj obradi u Policijskoj upravi Banjaluka, poslije čega će biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka. Poslije ispitivanja u tužilaštvu postupajući tužilac će donijeti odluku o prijedlogu pritvoru za njih.

Većina je policiji poznata od ranije, pa je tako Boškov nedavno uhapšen jer je ukrao 27 velikih „Milka“ čokolada. Bajičić je učestvovao u tuči više osoba, a motiv sukoba je bio svađa oko bureka.

Dijana Babić je ranije hapšena u jednoj policijskoj akciji i bila je već osuđena zbog trgovine drogom.

Zatvor
Stefan Ninković u Osnovnom sudu u Banjaluci osuđen je u januaru ove godine na tri mjeseca zatvora zbog trgovine drogom. On se od aprila nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Kada je u pitanju navođenje na prostituciju maloljetnica može biti izrečena kazna i do 5 godina zatvora.

– Ko koristi seksualne ulsuge djeteta koje je navršilo 15 godina uz davanje naknade ili protivusluge, a znao je ili je bio dužan i mogao znati da se radi o djetetu, kazniće se kaznom zatvora od 6 mjeseci do 5 godina – piše u zakonu.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare