Desni vam često krvare? Evo kako to spriječiti - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Desni vam često krvare? Evo kako to spriječiti

Higijena usne šupljine podjednako je važna kao i higijena tijela. Želimo li imati lijepi osmijeh moramo voditi računa o zdravlju naših zuba.

No, i zdravlje naših desnih odnosno cijele usne šupljine podjednako je važno za lijepi i zdravi osmijeh.
Zdravlje desnih izuzetno je važno jer zdravo i čvrsto zubno meso je vitalno za održanje zuba u ustima. Krvarenje nikada nije dobar znak zato ni krvarenje desnih ne treba zanemariti.

Kako se priviknuti na zubnu protezu? | Dental Art

Do krvarenja desni može doći zbog prejakog četkanja s četkicom za zube zato obratite pažnju da četkicu ne pritišćete prejako na vaše zube. No, krvarenje desni može biti uzrokovano i gingivitisom odnosno paradentozom.

Kako biste izbjegli neugodno krvarenje zubnog mesa krucijalna je odgovarajuća oralna higijena kao i čišćenje zubnog kamenca koje bi trebalo provoditi svakih 6 mjeseci kod stomatologa. Zatim je bitno koristiti mekanu četkicu za zube nakon jela i dodatno isperite usnu šupljinu tekućinom na bazi vodikovog peroksida, također, nemojte zaboraviti koristiti zubni konac i interdentalne četkice kako biste uklonili ostatke hrane, ali i kamenac. Kao i za zdravlje ostatka tijela, prehrana je vrlo bitna. Prehrana bi trebala biti raznovrsna, bogata voćem i povrćem.

Izvor: wall.hr

Danas objavljeno

Najmekši i najjednostavniji uštipci gotovi za 10 minuta

Vanja A

Lagani „kristalni“ kolačići

Vanja A

Ovako to radi Gordon Remzi: Karbonara za samo 10 minuta

Zeljka

Ostavite komentar