10. Aprila 2020.

Desetine Kineza protjerano iz Moskve, nisu poštovali mere sprečavanja širenja koronavirusa

Big Portal

“Kažnjeno je nekoliko stotina, a proterano nekoliko desetina kineskih turista, ali to je bilo dovoljno, kako bi svi shvatili da nema šale i da svi treba da se nalaze u izolaciji“, rekao je gradonačelnik Moskve Sobjanjin.

On je istakao da je doneta odluka o “inspekcijama u prevozu kineskih državljana”, prenosi Sputnjik.

“Počeli smo prosto generalno da proveravamo sve koji koriste javni prevoz. To je, naravno, izazvalo negativan odjek”, dodao je gradonačelnik.

Zamenica gradonačelnika prestonice za socijalni razvoj Anastasija Rakova je u februaru izjavila da iz Moskve deportuju 88 stranaca zbog kršenja režima izolacije koji je uveden zbog virusa korona.

U Moskvi je u cilju sprečavanja širenja virusa korona, odlukom gradonačelnika Sergeja Sobjanjina, od 30. marta stupio na snagu režim sveopšte samoizolacije bez obzira na uzrast.

Ruski predsednik Vladimir Putin je zbog pandemije virusa korona 2. aprila produžio neradnu nedelju do kraja meseca, kako bi se usporilo širenje zaraze.

Prema poslednjim podacima, ukupan broj obolelih u Rusiji dostigao je 10.131, a preminulo je 76 osoba, a ozdravilo 698 osoba.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare