Deset godina Nissana Leaf - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Deset godina Nissana Leaf

Nissan obilježeva deset godina električnog modela Leaf novom specijalnom serijom za 2021. Leaf10 već može da se poruči, a automobil se razlikuje od standardnih varijanti po nekoliko spoljnih stilskih izmena i opcijom belo-crne boje karoserije.

Kao inspiracija za ovakav dizajn poslužile su drvene kumiko slagalice kakve se mogu naći u tradicionalnim japanskim baštama. Izmene su fokusirane na spoljne retrovizore, liniju krova i zadnji karoserijski poklopac.

Izmene su u stilu nedavno predstavljenog drugog električnog modela ove marke Ariya. Leaf10 dobio je i aluminijumske felne od 10 inča za dinamičniji izgled i osećaj.

U pogledu tehnologije, specijalni Leaf ima sistem pokrivanja slepih tačaka i inteligentni unutrašnji retrovizor. Novi model stiže sa baterijom od 40kWh, sa kojom je autonomija 270km, a ubrzanje od 0-100km/h traje 7,9 sekundi.

Aktuelna generacija Nissana Leaf na tržištu je od 2017. godine. Ranije smo dobili Black Edition, a predstavljen je i Leaf kao vozilo službi za intervencije u prirodnim katastrofama.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Dokaz kvaliteta? Koji modeli imaju najveću kilometražu

Zeljka

Skoro pa terenac: Lamborghini Huracan Sterrato Crossover

Vanja A

Koliko u Srbiji košta „najružniji“ auto na svijetu?

Vanja A

Ostavite komentar