Deset dana bez prekida vatre, 80 raketa ispaljeno iz Pojasa Gaze - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Deset dana bez prekida vatre, 80 raketa ispaljeno iz Pojasa Gaze

I pored najave prekida vatre ni protekla noć, 10. od početka neprijateljstava, na Bliskom istoku nije protekla mirno.

Izrael je ponovo raketirao ciljeve militantnih Palestinaca u pojasu Gaze dok su palestinske rakete ispaljene prema izraelskim gradovima.

Iz Pojasa Gaze prema Izraelu tokom noći je ispaljeno oko 80 raketa, od kojih je 10 palo u Gazu, saopštila je izraelska vojska.

Navedeno je da je oko 90 odsto raketa koje su išle ka naseljenim mjestima presreo izraelski protivraketni sistem, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelske snage izvele su niz udara u Pojasu Gaze, nastavljajući kampanju protiv Hamasove mreže tunela. Dok visoki zvaničnik Hamasa Musa Abu Marzuk kaže da očekuje primirje za dan ili dva, izraelski premijer Netanijahu najavio je nastavak žestokih vojnih akcija i pored apela američkog predsednika da obuzda ofanzivu.

Razrušena zgrada u Pojasu Gaze

Na meti izraelskih aviona rano jutros našle su se kuće koje koriste pripadnici militantnog Hamasa, dvije su uništene, a četvoro ljudi je povrijeđeno u Kan ?unisu.

Cilj je bio uništenje mjesta za lansiranje raketa i protivraketne baze.

Izraelski premijer ponavlja da je odlučan u vezi sa nastavkom ofanzive, dok egipatski bezbednosni izvori tvrde da su se dvije strane u principu dogovorile o prekidu vatre uz pomoć posrednika ali da se detalji o tome drže u tajnosti.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu rekao je da svakoga dana vojnim akcijama uništavaju objekte terorističkih organizacija, na meti su komandanti Hamasa i Islamskog džihada, ruše zgrade koje koriste teroristi i skladišta oružja.

Iz Ujedinjenih nacija ponovo je apelovano na obe strane da prekinu neprijateljstva a nade se polažu u diplomatiju na terenu.

Danas objavljeno

Varhelji sutra sa članovima Predsjedništva BiH

M.

Sarajevo jutros treći najzagađeniji grad u svijetu

M.

Vučić: Ponosan sam što smo uspjeli da sačuvamo mir

M.

Ostavite komentar