10. Decembra 2020.

Deset banjalučkih škola bogatije za knjige i lektire

Big Portal

Kazala je ovo za “Nezavisne” Amira Žmirić, koordinatorka projekta “Značaj čitanja knjiga za intelektualni razvoj djeteta uz nabavku aparata za djecu sa poteškoćama u govoru i razvoju”, dodajući da je prvi dio ovog projekta uspješno realizovan.

“Rotari klub Banjaluka ‘Gloria’ počeo je sa realizacijom novog global granta u okviru projekata Rotari fondacije, čija je vrijednost 36.000 američkih dolara”, rekla je Žmirićeva.

Dodala je da će ovaj projekat trajati tri godine (2020, 2021. i 2022), a sastojaće se iz dva dijela, te da će se, pored novih knjiga za školske biblioteke, nabaviti i aparati neophodni za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

“U okviru projekta biće nabavljene i knjige za biblioteke pet srednjih škola u gradu. Osim toga, biće nabavljeni aparati i opremljen kabinet u OŠ ‘Aleksa Šantić’, u kojem bi bili smješteni ovi aparati koji su neophodni za rad sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju”, kazala je Žmirićeva.

Prema njenim riječima, u okviru projekta planirane su i radionice za učenike osnovnih škola o značaju, vrijednostima i lijepim stranama čitanja knjiga, ali će one biti organizovane nakon što se epidemiološka situacija smiri.

“Ove radionice su i ranije uspješno realizovane tokom prethodnih godina, kada su članice Rotari kluba ‘Gloria’ realizovale slične projekte nabavke knjiga za osnovne i srednje škole, kao i radionice za učenike sa poteškoćama u razvoju, njihove roditelje i logopede”, navela je Žmirićeva.

Istakla je da su ciljevi ovih radionica ukazivanje na lijepe i korisne strane čitanja te podsticanje učenika da čitaju.

“Takođe, želimo učenicima ukazati na aktivno i kritičko čitanje, pomoći im da čitanje shvate i kao vid zabave te upoznati roditelje i nastavnike sa metodama i načinom rada sa učenicima i djecom koja imaju poteškoće u govoru”, rekla je Žmirićeva.

Dodala je da su projekat podržali i gradonačelnik Igor Radojičić te klubovi iz Austrije – Rotari klub Feldbah, Rotari klub Beč i Rotari klub Baden.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare