12. Januara 2022.

Denzel Vošington o smrti zvezde Crnog Pantera: “Pomislio sam da nešto nije u redu”

Big Portal

Vošington, koji je bio producent Netfliksove biografske muzičke drame “Ma Rainey's Black Bottom” sa Bozemanom u glavnoj ulozi, rekao je da je on bio “čovek među ljudima”.

“Tiho je patio. Snimio je film, a niko nije znao za njegovu bolest. Ja nisam znao. Nikada nije pričao o tome. Samo je radio svoj posao. Pitao sam se da li nešto nije u redu jer je ponekad izgledao slab ili umoran. Nismo imali pojma, i to se nikoga ne tiče. Bravo za njega, zadržao je to za sebe”, ispričao je Vošington za “Variety”.

Vašington, kao i mnogi koji su radili sa Bozemanom dok je bolovao u tajnosti, pohvalio je glumca za njegovu snagu i gracioznost u suočavanju sa svojim problemom tako privatno.

Zvezda filmova “Black Panther”, “Da 5 Bloods”, “42”, Čedvik Bozeman je preminuo 28. avgusta 2020. godine, u 43. godini, nakon četvorogodišnje borbe sa rakom debelog creva koju je glumac odlučio da zadrži u tajnosti.

https://www.instagram.com/p/CEdSJNpnGXG/?utm_source=ig_embed&ig_rid=ea0e2894-9e6e-4d70-a675-106be3c2f423

Povezanost Denzela i Čedvika bila je poznata u javnosti po tome što mu je Vošington platio školarinu za letnju školu glume na Univerzitetu Oksford.

Tokom događaja 2019. na kojem je Vašingtonu uručena nagrada za životno delo Američkog filmskog instituta, Bozeman mu se zahvalio rekavši: “Ne bi bilo Crnog Pantera bez Denzela Vošingtona. Ne samo zbog mene, već i čitave moje ekipe, ta generacija stoji na vašim plećima”.

U režiji Džordža C. Volfa i scenariju Rubena Santjago Hadsona, Netfliks je objavio film “Ma Raineiy's Black Bottom” u novembru prošle godine a prikazuje Čedvika Bozemana kao talentovanog, ali previše samouverenog trubača, Livija Grina. Zasnovan na istoimenoj drami Avgusta Vilsona, film detaljno opisuje tenzije i atmosferu nastale tokom popodnevnog snimanja u Čikagu 1920-ih, dok bend čeka vrhunskog izvođača, legendarnu Majku bluza, Ma Rejni.

Bozeman je za ulogu u filmi osvojio brojne nagrade, uključujući nominaciju za Oskara za najboljeg glumca. Osvojio je Zlatni globus, nagradu Udruženja filmskih glumaca, nagradu NAACP Image, nagradu Udruženja filmskih kritičara Los Anđelesa i nagradu Londonskog kruga filmskih kritičara, između ostalih.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare