1. Oktobra 2019.

“Denver je druga kuća, ali Sombor je… Nedostaju mi grad, moji konji…”: Nikola Jokić kreće u novo osvajanje Amerike

Big Portal

Nikola Jokić je prvo kroz osmeh rekao novinarima – “Ljudi nadam se da me nećete ništa pitati”, a onda je seo i smireno odgovarao na brojna pitanja.

Minuli Mundobasket nazvao je sjajnom prilikom za učenje i odličnim iskustvom, a prisetio se i kako je bilo igrati protiv klupskog druga Huanča Ernangomeza.

Španac je prepričao i anegdotu sa utakmice, kada je krenuo da spreči Jokića da uđe u sukob sa sudijama, a onda se setio – čoveče, igramo jedan protiv drugog, samo napred.

Svetsko prvenstvo je ostalo deo leta koje je prošlo, nova sezona je pred Nagetsima, a okupljeni novinari su se pitali kako se Jokić prilagođava povratku u Ameriku.

“Teško je, ali tu sam četiri godine. Divno je kada imam priliku da vreme provodim kod kuće u Srbiji. Denver je nešto kao moja druga kuća, ali u Somboru je moj dom. Nedostaje mi sve – grad, kuća, moji konji, prijatelji. Nedostaju mi stvari koje tamo radim. Ponekad samo ostanem kod kuće, ne izlazim i uživam”, objasnio je Jokić.

Srpski košarkaš je istakao da će u novoj sezoni, kao i u svim prethodnim na prvo mesto staviti tim i da ne razmišlja isključivo o svom ličnom učinku ili o protivniku, koliko o “svojoj grupi momaka”.

“Skoro se ništa nije promenilo, većina momaka je tu. Mislim da će oni koji su došli i oni koji su se oporavili doneti potrebnu energiju i intenzitet i na treningu i sve bi to trebalo da nam pomogne”, rekao je Jokić i dodao da je važno to što je Džamal Marej imao priliku da vredno radi tokom leta jer je tokom prošle sezone odlično sarađivao sa svim saigračima, a naročito sa njim.

Međutim, u jednom trenutku provuklo se pitanje i o Jokićevom individualnom učinku.

Pitali su ga šta misli o tome što njegovi saigrači smatraju da bi mogao da bude MVP.

“Pre bih izabrao da osvojimo titulu”, uz osmeh je zaključio Džoker.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare