Deni Treho: Od kriminalca do glumca - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Deni Treho: Od kriminalca do glumca

Američki glumac Deni Treho bio je upucan, izboden, mučen, napala ga je ajkula, i sve to više puta.

“Leteća tamnica” (Con Air), “Lovac na zombije” (Zombie Hunter) i “Napad troglave ajkule”, samo su neki od filmova u kojima je završio mrtav. Ako ste ljubitelj serije “Čista hemija” (Breaking Bad), e, pa, on je onaj čija je glava završila na kornjači.

Prema jednom istraživanju, ovaj 76-godišnji glumac umirao je na platnu više nego ijedan drugi glumac, navodi BBC.

“To pokazuje da sam radio”, šali se Treho.

A, ako niste znali njegovo ime pre ovog teksta, sigurno ste znali njegov lik iz stotine filmova, TV serija i video igrica u kojima se pojavio.

U filmovima, njegova duga crna kosa obično je vezana u konjski rep, u prvom planu su uvek njegove tetovirane grudi, i sasvim je jasno da nosi oružje, iako možda na prvi pogled nije vidljivo.

“Kada sam počinjao da stičem slavu, jedan moj dobar prijatelj mi je rekao: ‘Ceo svet može da misli da si filmska zvezda, ali ti ne možeš’. Ne želim da budem filmska zvezda. Želim da budem dobar glumac”, kaže Treho.

Šali se da kada je bio na početku glumačke karijere uvek je bio zatvorenik, i to glavni u zatvoru, zbog njegovog izgleda i stava.

No, pre nego što je počeo da se bavi glumom, zaista i jeste bio u zatvoru.

To je priča o kojoj će njegovi obožavaoci sve moći da čuju u njegovom novom dokumentarcu “Inmate#1: The Rise of Danny Trejo”.

“To je čudo, jer kako je krenulo, nije bilo realno da preživim šezdesete (20. veka)”, rekao je Treho za Radio 1 Newsbeat.

Životni put Denija Treha

Odrastao u Kaliforniji, Treho je još kao tinejdžer koristio teške droge, i 1960-ih je godine proveo u zatvorima po raznim optužbama, uključujući i oružanu pljačku.

U najstarijem kalifornijskom zatvoru San Kventinu bio je dobro poznat među ostalim zatvorenicima, a postao je i bokserski šampion.

On se u novom dokumentarcu “Inmate#1” priseća tih dana, između ostalog i kako je na njegove oči drugi zatvorenik izboden u leđa.

“Hodao je dvorištem, tražeći nož i iskašljavajući krv, i svi su počeli da se smeju. Kakvo sjebano mesto”, rekao je Treho.

Bio je i u zatvorima Soledad i Folsom i priznaje da mu je “ponovno putovanje kroz mladost” za potrebe dokumentarca bilo “bolno”.

“Sećam se kada sam vraćen u popravni dom, mislio sam da je moj život završen… Ali, rekao sam, ‘Ne, stani malo. Nije gotovo. Tek si počeo”, priča Treho.

Odlučio je da promeni svoj život, da se kloni nevolja i skine sa droge.

Postao je savetnik zavisnika i odlučio da svoje iskustvo iskoristi da pomogne drugima. Na jednom filmskom setu 1980-ih imao je neki sporedni angažman, što je i bilo presudno da postane glumac.

Još od tada, “trudi se da čini dobro”, jer kako je rekao, on uspeh pre meri time “da hoda uzdignute glave i oseća se dobro”, nego nagradama i aplauzima.

Zna da njegova slava utiče na druge i nada se da će njegova priča inspirisati mlađe obožavaoce: “Nije bitno gde ste počeli, bitno je gde ćete završiti”, poručuje Treho.

U dokumentarcu, Deni je išao u zatvor gde je zatvorenicima govorio o svom iskustvu. Rekao je da oseća miris “straha i uznemirenosti”, svaki put kad ponovo kroči u zatvor.

“Izlazim i sanjam da sam još u zatvoru. To me brzo probudi i podseti da nikad ne iskoračim iz koloseka”, kaže glumac.

Kako je stario, samo je imao više posla. A pre nekoliko godina, neko ga je na snimanju filma Adama Sendlera “The Ridiculous 6” pitao kad će u penziju.

“U tom filmu igrao sam kauboja. Ne vidim sebe u penziji skoro. Previše mi je zabavno”, poručio je Treho.

Široj publici najviše je poznat po filmovima “Mačeta” (Machete), “Desperado”, “Od sumraka do svitanja” (From Dusk till Dawn), “Bilo jednom u Meksiku” (Once Upon a Time in Mexico), “Predatori” (Predators).

Izvor. N1

Danas objavljeno

EU bi da razređuje vino vodom

V.R.

Mediji navode da se brak Bila Gejtsa raspao zbog milijardera pedofila

V.R.

Kako je „nepobjedivog” Napoleona ubila obična kolonjska voda

V.R.

Ostavite komentar