Demonstranti protiv Rame, suzavac i Molotovljevi kokteli na ulicama Tirane - BIGportal.ba
Region Vijesti

Demonstranti protiv Rame, suzavac i Molotovljevi kokteli na ulicama Tirane

Dva policajca i tri demonstranta povređeni su tokom protesta u Tirani. Bukti vatra ispred zgrade vlade. Bačeni Molotovljevi kokteli ispred zgrade parlamenta. Učesnici protesta traže ostavku vlade premijera Edija Rame i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pristalice opozicije, koje su se okupile ispred zgrade vlade u Tirani, bacale su petarde, Molotovljeve koktele i druga pirotehnička sredstva, prenosi AP.

Albanska policija ispalila je suzavac tokom antivladinih protesta u Tirani, kada je grupa demonstranata probila policijski kordon i krenula ka zgradi vlade. Vodeni topovi razjurili su demonstrante.

Sekretar opozicione Demokratske partije Saip Dalapi isprebijan je pendrecima.

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da je tužan zbog nasilja, koje su iskazali pojedini demonstranti. Poručio je opoziciji da takvim ponašanjem nanose štetu samo Albaniji, a ne njemu.


Predsednik Iljir Meta pozvao je učesnike protesta da izbegavaju nasilje i sukobe.

Opozicija optužuje kabinet premijera Edija Rame za korupciju i povezanost sa organizovanim kriminalom, što vlada poriče.

Opozicioni poslanici napustili su parlament u znak protesta, ali su mnoga njihova mesta popunili drugi opozicioni kandidati.

Vladajući socijalisti imaju 74 mesta u parlamentu, koji broji 140 poslanika.

RTS

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar