Demonstranti blokirali granični prelaz, uhapšeno 18 osoba - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Demonstranti blokirali granični prelaz, uhapšeno 18 osoba

Francuska policija uhapsila je danas 18 demonstranata koji se bore za nezavisnost Katalonije.

Policija je koristila suzavac i palice kako bi rasturila demonstrante koji su više od 24 sata blokirali glavni granični prelaz između Francuske i Španije.

Policija je potom počela da odnosi vozila i otpad i najavila ponovno otvaranje puta za saobraćaj nekoliko sati kasnije, prenio je AP.

Policijska akcija izazvala je manje sukobe s demonstrantima, a regionalna uprava je saopštila da niko nije povrijeđen u operaciji koja je trajala cijelo jutro.
Nekoliko stotina demonstranata ostalo je oko prelaza La Žonkuera, a pored njih je stajala španska katalonska regionalna policija.

Planirani trodnevni protest počeo je juče, organizovala ga je tajna aktivistička grupa pod nazivom Demokratski cunami, koja je organizovala mnoge proteste, od kojih i neke nasilne, a nakon što je 10-ak katalonskih separatističkih lidera osuđeno prošlog mjeseca zbog akcija za nezavisnost Katalonije.

Administracija za region Istočnih Pireneja na jugu Francuske saopštila je da je operacija rasturanja demonstranata izvedena u tijesnoj saradnji sa Španijom.

Danas objavljeno

Slovenija: Moraćemo da vratimo lokdaun

M.

“Pozivam Vučića i Kurtija”

M.

Objavljen snimak hapšenja Belivukovih članova – jednog policija našla u stanu, drugog u teretani

M.

Ostavite komentar