23. Maja 2019.

Demokrate podržale Partiju evropskih socijalista na izborima za Evropski parlament

Big Portal

“Verujemo da je od velike važnosti da sve stranke PES-a povećaju svoj uticaj na političke procese u Evropskoj uniji,” saopštili su predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, funkcioner Socijaldemokratske partije Aleksandar Ivanović i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Kako demokrate navode u zajedničkom saopštenju, “odbrana najvažnijih evropskih vrednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava, koja su trenutno pod opsadom na evropskom kontinentu biće otežana bez većeg poštovanja socijalnih pitanja i socijalnih reformi i povećane solidarnosti i socijalne kohezije.

“Predstavnici tih stranaka kazali su da razumeju potrebu da te stranke “treba da budu jače motivisane i ohrabruju građane da dalje podržavaju demokratizaciju i socijalne reforme, sa ciljem pridruživanja porodici nacija EU.”

Demokratska stranka, Socijaldemokratska partija i Zajedno za Srbiju donele su odluku o ujedinjenju 19. maja kada je usvojena Deklaracija o zajedničkoj borbi za evropske vrednosti, ulazak Srbije u EU, poštovanje ljudskih prava i vraćanje otete slobode.

Izvor: Beta

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare