5. Juna 2022.

DeLorean – prvi pogled na njegovo oživljavanje Alpha 5 EV sa krilima galeba

Big Portal

DeLorean – legenda koja dobija električno ruho

Pre nego što uđemo u detalje, vredi napomenuti da kompanija koja stoji iza Alpha 5 zapravo nije ista ona koja stoji iza originalnih DeLorean vozila — ta kompanija je nestala 1982. Nepovezana kompanija sa sedištem u Teksasu, koja vlasnicima snabdeva rezervne delove starinskih DeLorean vozila, preuzeo prava na brend DeLorean.

Alpha 5 bi mogao doći sa baterijom od 100 kVh, nudeći procenjeni domet od 480 km i maksimalnu brzinu od 250 kmh. DeLorean ukazuje da će ove specifikacije pripadati „baznom“ modelu performansi, ali nema reči o drugim mogućim nivoima performansi ili cenama.

Dok Alpha 5 nagoveštava svoje nasleđe svog prethodnika na gas sa vratima sa krilima galebova i kosim dizajnom, menja ugaoni izgled za glatkije krivine i četiri sedišta umesto dva. Uprkos nekim očiglednim razlikama, DeLorean se udružio sa Italdesign-om, istim dizajnerskim timom u vlasništvu Volkswagen koji je pomogao u razvoju izgleda DMC-12 iz 1981. godine, a njegovo preuzimanje elektrificirane verzije uvodi ga u budućnost.

DeLorean planira ove nedelje pokaže javnosti Alpha 5 na svojoj web stranici. Ipak, moraćemo da sačekamo još malo da vidimo automobil u akciji, pošto DeLorean planira da otkrije Alpha 5 na Pebble Beachu 21. avgusta.

Izvor: TheVerge/PCPress

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare