Delfinima i pingvinima u đenovskom akvarijumu nedostaju posjetioci - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Delfinima i pingvinima u đenovskom akvarijumu nedostaju posjetioci

Kada je otvoren, 1992. godine, akvarijum u Đenovi bio je prvi po veličini u Evropi i drugi u svetu. Projektovao ga je poznati arhitekta Renco Pjano, a akvarijum godišnje posjeti i do dva miliona ljudi.

Ove godine zbog pandemije ljudi ne posećuju akvarijum. Hodnici su poluosvetljeni, a njima prolaze jedino zaposleni u akvarijumu koji su podeljeni po smenama ne bi li se što manje sretali, jer ukoliko bi neko od njih bio pozitivan ne bi imao ko da brine o životinjama, što ih posebno zabrinjava.

Od svih stanovnika akvarijuma, delfini i pingvini su najviše osetili nedostatak ljudi, kažu zaposleni i dodaju da su oni po prirodi najradoznaliji, te da svaki put kada vide da se neko približi staklu, delfini dolaze u grupi izvodeći svoje akrobacije, a pingvini se gegaju bez bojazni do ljudi.

Skoro već godinu dana, jedine osobe koje mogu da vide su upravo zaposleni u samom akvarijumu na koje su već navikli i koji svakako ne mogu da im prave društvo čitavog dana kako je to bilo kada je akvarijum bio otvoren, a jedna poseta je trajala skoro tri sata.

Zaposleni navode da kada dođu TV ekipe da ih snime, ovi simpatični stanovnici akvarijuma pokazuju radost i ne odvajaju se od stakla ili ruba bazena ukoliko su napolju, izvodeći svoje vragolije, donoseći loptu i privlačeći pažnju na sve moguće načine sa simpatičnim izrazom lica koji čini da izgleda kao da se smeju.

Zaposleni iz đenovskog akvarijuma se nadaju da će se posetioci nakon skoro godinu dana uskoro vratiti u akvarijum uz radost svih njegovih stanovnika, naročito pingvina i delfina.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

U Madridu otvorena soba za plakanje! (VIDEO)

Vanja A

Glumica se zaljubila tokom karantina, uslijedila je filmska priča

Vanja A

Navijačica zbog čijih pirsinga na grudima su svi odlijepili

Vanja A

Ostavite komentar