Delegacija Vlade Crne Gore dolazi u Srbiju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Delegacija Vlade Crne Gore dolazi u Srbiju

Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović boraviće od 23. do 25. marta u poseti Srbiji.
Oni će se sastati sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, javlja RTCG.

Crnogorski javni servis navodi da se u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade Crne Gore ističe da je cilj posete razmena mišljenja o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u dve države, iskustvima Srbije u eri epidemije na globalnom nivou i dogovor o uzajamnoj saradnji.

Kako se dodaje, na sastanku će biti razmotrena mogućnost nabavke vakcina koje Srbija, kako je najavljeno, treba uskoro da počne da proizvodi, a u skladu sa ugovorenim obavezama i pretpostavkom da će biti jeftinija za crnogorsko tržište.

“To ne znači da Crna Gora teži da nabavi samo jeftiniju vakcinu, već isključivo kvalitetnu, ali uz činjenicu da je Crna Gora teritorijalno najbliža zemlji koja će uskoro biti proizvođač vakcine, daje za pravo da troškovi budu mnogo manji, a posebno kada su u pitanju, između ostalog, i troškovi transporta do Crne Gore”, navodi se u dokumentu.

Kako je najavljeno, delegacije dve zemlje posebno će se osvrnuti na pružanje uzajamne pomoći u nabavci medicinske opreme i medicinskih sredstava koji se proizvode u Srbiji.

Akcenat bi, kako se dodaje, bio na medicinskoj opremi za zdravstvene radnike koja je neophodna u svim kovid centrima.

U dokuimentu se naglašava da će delegaciji Srbije biti predstavljeno stanje u vezi sa epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori i potrebe zdravstvenog sistema te zemlje.

(B92)

Danas objavljeno

Tragedija na Trgu Krajine: Jedna osoba se srušila na autobuskom stajalištu i preminula

M.

Banjaluka: Dvije osobe izbo nožem, treću zatvorio u podrumu

M.

U Sloveniji zaraženo 775 osoba

M.

Ostavite komentar