Delegacija UEFA doputovala u Albaniju - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Delegacija UEFA doputovala u Albaniju

Delegacija Evropske fudbalske unije doputovala je u Albaniju da proceni izborni proces u Fudbalskom savezu zbog zabrinutosti zbog mešanja politike u izbore.

Tročlana delegacija UEFA posetila je sedište Saveza kako bi prikupila više informacija o izborima i nedavnim incidentima “prouzrokovanim flagrantnom političkom intervencijom, navodi se u saopštenju.

Izbori u Fudbalskom savezu Albanije održaće se 2. marta, a predsednik Armand Duka pokušaće da dobije šesti četvorogodišnji mandat, iako su ga gradski čelnici Tirane optužili za korupciju.

Gradska skupština Tirane prošle nedelje je saopštila da je Okružni sud odobrio njen zahtev za restrukturiranje Fudbalskog saveza kako bi se poništili rezultati glasanja trenutnog rukovodstva, pošto smatra da je glasanje manipulisano.

Gradske vlasti postavile su novo rukovodstvo, a Savez to ne prihvata.

Tokom trodnevnog boravka, delegacija UEFA će se sastati sa predstavnicima osam regionalnih fudbalskih asocijacija koje imaju pravo glasa, a zatim će pripremiti izveštaj za predsednika evropske kuće fudbala Aleksandra Čeferina, premijera Albanije Edija Ramu i Fudbalski savez.

Čeferin se početkom meseca sastao sa Ramom i Dukom, a posle sastanka u Tirani predsednik UEFA rekao je da se “dogovorio sa premijerom da neće biti mešanja Vlade, da fudbal odlučuje o fudbalu i da je to ono što Uefa želi”.

Danas objavljeno

Zvezda ne planira da stane, pao je Virtus za 4. uzastopnu pobjedu u Evroligi: Dobrić odigrao partiju sezone!

Vanja A

Federer: Voleo bih da zaigram, ali koljeno nije spremno

Vanja A

UEFA pokrenula istragu protiv Juventusa

Vanja A

Ostavite komentar