9. Februara 2022.

Del Potro: Previše sam patio

Big Portal

On je poražen od zemljaka Federika Delbonisa posle dva seta, a to mu je bio prvi duel nakon dve i po godine, tokom kojih se oporavljao od povrede kolena.

“Uložio sam veliki napor u prethodne dve i po godine da se vratim. Nemam dovoljno snage da nastavim”, rekao je Del Potro i dodao:

“Morao sam da odlučim da li želim da nastavim da pokušavam i da izložim svoje zdravlje opasnosti ili da prestanem zbog svakodnevnog života. Zatvaram ovaj ciklus, previše sam patio. Moram da nogu dovedem u red jer mi je teško da živim ovako.”

Trebalo je da nakon Buenos Ajresa nastupi i u Rio de Žaneiru, ali od toga neće biti ništa.

“Teniski teren je mesto gde sam bio najsrećniji. Sada moram da dam prioritet životu bez bolova. Tenis će biti po strani da bih poboljšao svoje zdravlje. Ako uspem da prevaziđen probleme sa kolenima, zbog svakodnevnog života, možda ću… Pokušaću da se vratim još jednom, nikad se ne zna.”

Bilo je svega po završetku – zagrljaja, suza, pesme.

“Ono što sam večeras doživeo prevazišlo je sva moja očekivanja. Pamtiću to celog života, dao sam sve što sam imao i sada mogu da odem u miru, imamo ceo život ispred sebe. Zagrljaj sa majkom na kraju meča je jedan od najlepših trenutaka u životu. Nisam to mogao da uradim i sa ocem, zbog njegove smrti. Nadao sam se da će me oboje videti da se ponovo takmičim. Navijači su mi pružili podršku i to je najveća nagrada za kraj karijere. Srećan sam što sam odigrao još jedan meč. Nije lako”, zaključio je Delpo.

Najveći uspeh u karijeri mu je osvajanje US opena 2009. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare