Dejv Šapel: "Sastaću se sa transrodnim kritičarima - ali pod mojim uslovima" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Dejv Šapel: “Sastaću se sa transrodnim kritičarima – ali pod mojim uslovima”

Nekoliko nedelja nakon što je njegov specijal “The Closer” kritikovan zbog šala usmerenih na transrodne osobe, komičar Dejv Šapel se osvrnuo na čitavu situaciju.

On će se sastati sa “transrodnom zajednicom” koja se protivi njegovim šalama, rekao je publici na svirci u Nešvilu u nedelju. Ali, kako se može čuti na snimcima koje je objavio na svom Instagram nalogu, Šapel se neće povinovati ničijim zahtevima.

Komičar, koji se pojavio u Nešvilu zajedno sa voditeljem Džoom Roganom, koji je kritikovan zbog odbacivanja efikasnosti vakcina, i drugim komičarima, podelio je deo svog nastupa u kojem je pitao publiku da li je “otkazan ili ne”.

“U štampi je rečeno da sam bio pozvan da razgovaram sa transrodnim zaposlenima u Netfliksu i odbio sam”, rekao je Šapel na početku petominutnog klipa.

“To nije tačno. Da su me pozvali prihvatio bih, iako sam zbunjen o oko toga o čemu bismo pričali”, istakao je komičar.

“Rekao sam šta sam rekao i dečko, čuo sam šta si ti rekao”, nastavio je, očigledno se obraćajući trans zaposlenima u Netfliksu, od kojih su neki učestvovali na protestu prošle nedelje zbog toga što je kompanija nastavila da brani “The Closer”.

“Bože moj, kako ne bih? Rekli ste da želite bezbedno radno okruženje u Netfliksu. Pa, čini se da sam ja jedini koji više ne može da ide u kancelariju. Želim da svi u ovoj publici znaju da iako mediji to postavljaju kao da sam ja protiv te zajednice, to nije tako. Nemojte kriviti LBGTQ zajednicu za bilo šta od ovog s*anja. To nema veze sa njima. Radi se o korporativnom interesu i o tome šta mogu da kažem, a šta ne”, objasnio je Šapel.

Šapel je u Nešvilu nastavio da govori o seriji humorističkih emisija koje je priredio u malom gradu Ohaju u leto 2020.godine, od kojih su neke snimljene za predstojeći dokumentarac.

Ali zbog kritika oko specijala “The Closer”, kako je komičar rekao, odbijen je na nekoliko filmskih festivala i “danas, ni filmska kompanija, ni filmski studio, ni filmski festival… neće pipnuti ovaj film”.

“Hvala Bogu za Teda Sarandosa na Netfliksu”, rekao je publici za izvršnog direktora kompanije.

“On je jedini koji me još nije otkazao”, istakao je Šapel i dodao: “Za transrodnu zajednicu, više sam nego voljan da razgovaramo. Ali me nećete zvati. Ne povinujem se ničijim zahtevima”, rekao je komičar.

Šapel je istakao da ima tri uslova za one koji žele da se sretnu sa njim: “Morate doći na mesto koje ja izaberem, i u vreme koje ja kažem. I treće, morate priznati da Hana Gadsbi nije smešna.”

Gadsbi je komičarka, pripadnica leybijske zajednice, čije se emisije “Nanet” i “Douglas” takođe emituju na Netfliksu, koja je kritikovala Sarandosa što je stao iza “The Closer” ranije ovog meseca.

“Ne možete voditi ovaj razgovor i isključiti moj glas iz njega. To je jedino pošteno”, rekao je Šapel i zaključio: “Morate da odgovorite na pitanje – da li sam otkazan ili ne? Hajde sada”.

On je najavio da će dokumentarni film o njegovim komečnim nastupima tokom pandemije biti pušteni u bioskopima u 10 gradova u SAD i Kanadi tokom novembra, zajedno sa njegovim nastupima uživo.

Danas objavljeno

Japanci izumili moped u kojem možete voziti i ljubimca

V.R.

Supruga Aleka Boldvina: Slomljen si, ne želim da te izgubim

V.R.

Uživaju iz istih razloga kao i muškarci: Žena najviše gledaju ovaj pornografski sadržaj

V.R.

Ostavite komentar