Dejan Savić posle koronavirusa: Dobro jesam, ali siguran nisam - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Dejan Savić posle koronavirusa: Dobro jesam, ali siguran nisam

Dejan Savić je jedan od sportskih radnika koji je imao iskustva sa koronavirusom.

Savić je prisustvovao potpisivanju ugovoru o besplatnom testiranju srpskih sportista na COVID-19 i tom prilikom istakao da svi moraju da prihvate nova pravila.

“Dobro se osećam posle preležane korone, ali to ne znači da sam siguran, jednostavno moram da povedem računa o načinu života, moram da okrenem drugi list”, kaže selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić.

“To će biti izuzetno teško jer nisam baš toliko disciplinovan, ali u svakom slučaju svi moramo da se naviknemo da živimo sa “negativnošću”, to je jedini način da se ide dalje”, rekao je Savić Tanjugu.

Dodao je da postoji plan za Olimpijske igre u Tokiju.

“Verovali ili ne, plan i program je napisan do 10. avgusta sledeće godine, samo je pitanje je da li će da se ispoštuje jer definitivno ne možemo da pogledamo u budućnost i vidimo šta se događa na evropskom i svetskom planu što se tiče vaterpola. Nacionalno prvenstvo bi trebalo da startuje 26. septembra, svakog časa čekamo obaveštenje iz ministarstva o merama pod kojima će da se funkcioniše”.

Prvo naredno reprezentazivno okupljanje je tek u decembru, a poslednju utakmicu odigrali smo u martu, u Svetskoj ligi protiv Španije, podseća Savić.

“Sledeća je kraj februara, početak marta 2021, to je ogroman period. Nismo uspeli da odradimo planirane pripreme zbog zaražavanje nekih igrača i mene, a sa druge strane većina igrača je već sa klubovima u inostranstvu”.

Što se tiče samih Olimpijskih igara, gde Srbija brani zlato iz Rija, Savić kaže da je definitivno pitanje da li će se održati.

“Nadam se samo da ćemo na vreme da budemo obavešteni. Plašim se da ne počnemo pripreme na leto i da onda budu otkazane, to bi zaista bila velika katastrofa. Ali, u svakom slučaju, kao što sam već rekao, moramo da naučimo da živimo sa ovim i da napravimo plan života, kroz plan A ui B, a kasnije ćemo da vidimo kako će to da funkcioniše”, istakao je Savić.

B92

Danas objavljeno

Zoran Lukić novi selektor Rusije

Vanja A

“Petarda” Makabija u Finskoj na startu novog kola LK

Vanja A

Bogdanovićev saigrač ljut: Niko nas ne poštuje

Vanja A

Ostavite komentar