Dejan Milojević asistira Igoru Kokoškovu u reprezentaciji - BIGportal.ba
Košarka Sport

Dejan Milojević asistira Igoru Kokoškovu u reprezentaciji

Jedan od saradnika novog selektora reprezentacije Srbije Igora Kokoškova biće trener Mege Bemaks Dejan Milojević, potvrđeno je za B92.

Milojević spada u mlađu generaciju srpskih trenera, ali 42-godišnji stručnjak ima već zavidno iskustvo na glavni trener Mege.

Na klupi ABA ligaša je od 2012. godine, a pod njegovim vođstvom se razvijalo nekoliko aktuelnih NBA igrača, među kojima i Nikola Jokić, oko koga će se verovatno i graditi igra selekcije u narednim godinama.

Osim Milojevića, u stručnom štabu bi trebalo da bude i trener najprijatnijeg iznenađenja sezone FMP-a Vladimir Jovanović, 35-godišnjak koji je od 2017. za kormilom “Pantera”.

“Mi smo ozbiljna organizacija koja donosi ozbiljne odluke. Sve su to ljudi koji reprezentuju srpsku košarku. Ovo nije moj nacionalni tim, ovo je srpski nacionalni tim. Sve odluke ćemo doneti strateški bitne za budućnost srpske košarke. Vrlo intenzivno pričamo o tome, razmatramo, ništa nije akutno da mora da se donese odluka brzo. Ali donećemo najbolju koju možemo”, rekao je nedavno Kokoškov za B92.

Srbija će u novu eru pod vođstvom Kokoškova krenuti u februaru kada počinju kvalifikacije za Evrobasket 2021, ali je u centru pažnje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u junu.

Beograd će biti domaćin, a konkurenti u borbi za plasman u Tokio Novi Zeland, Dominikanska republika, Italija, Portoriko i Senegal.

Danas objavljeno

Ten Hag: Ronaldo je prošlost

Vanja A

Poznat raspored Dijamantske lige, vraćaju se Kinezi

Vanja A

ATP kaznio britansku federaciju sa 820 hiljada funti!

Vanja A

Ostavite komentar