"Deda Mraze, drži distancu, peri ruke redovno i nosi masku kada je to neophodno" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Deda Mraze, drži distancu, peri ruke redovno i nosi masku kada je to neophodno”

Restriktivne mere širom Evrope uslovile su da vlade mnogih zemalja daju instrukcije svima koji budu nosili kostime Deda Mraza da drže distancu i da nose maske.

Vlasti zemalja Evropske unije se trude da omoguće građanima da u krugu porodice dočekaju Božić i ublaže restriktivne mere tako što će dozvoliti da pet osoba bude prisutno u jednom domaćinstvu za Božić, koji većina Evropljana slavi 25. decembra, navodi Rojters.

Mnogi će da otkriju planove ove nedelje i razmišljaju na sličan način, a to je da ograniče broj ljudi na porodičnim okupljanjima, dok su neki festivali otkazani, poput nemačkog božićnog marketa ili Parade mudrih u Španiji, navodi Rojters.

Belgijski premijer Aleksander de Kro je zabrinut zbog trećeg talasa koji bi mogao da usledi, nakon što je drugi počeo da slabi. “Ili ćemo prekinuti treći talas za Božić ili će treći talas početi tog dana”, rekao je De Kro, koji planira da slavi samo sa suprugom i dvoje dece.

Belgijska vlada je čak pisala Svetom Nikoli, odnosno, kako na Zapadu zovu ovog sveca, Deda Mrazu, koji 6. decembra tradicionalno deli poklone deci. “Deda Mraze, drži distancu, peri ruke redovno i nosi masku kada je to neophodno”, piše u saopštenju belgijske vlade

Danas objavljeno

Nemiri u Parizu tokom predizbornog mitinga

M.

Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

M.

Putin: “Obratite pažnju”

M.

Ostavite komentar