25. Decembra 2021.

Deda Mraz je krenuo, potvrdili NORAD i američka Tajna služba

Big Portal
  • Deda Mraz ovo radi vijekovima, on je profesionalac – saopštila je kapetan kanadske vojske Aleksandra Hejduk, portparolka Severnoameričke komande za protivvazdušnu odbranu (NORAD).

Zajednička američko-kanadska vojna komanda sa sjedištem u vazduhoplovnoj bazi Peterson u Kolorado Springsu, zadužena je za nadgledanje protivvazdušne odbrane i izdavanje vazdušnih i pomorskih upozorenja, a od 1955. njihova praksa u ovo doba godine je praćenje Djeda Mraza, od kako su novine iz Kolorado Springsa odštampale broj lokalne robne kuće kako bi dejca mogla da pozovu i razgovaraju sa Deda Mrazom, navodeći greškom broj NORAD-a, koji se tada zvao Kontinentalna komanda protivvazdušne odbrane.

Dežurni je preuzeo pozive i uverio djecu da Deda Mraz zna za njihove liste želja i da je na putu, navodi AP.

Ova tradicija se nastavlja već 66 godina i postala je deo NORAD-ove misije, a uvođenjem interneta ta saradnja se nastavila i jedan sajt je specijalno otvoren u te svrhe.

Američka Tajna služba, koja je odgovorna za zaštitu predsjednika, objezbeđuje takođe i Djeda Mraza. To je navedeno i u saopštenju agencije na Tviteru, uz propratni video snimak na kojem su agenti koji je pripremaju za zaštitu Deda Mraza.

  • Američka javnost može biti uvjerena da će gospodin Deda Mraz odavde sa Sjevernog pola putovati bezbijedno tokom svoje turneje po SAD – stoji u objavi američke Tajne službe.

U Otavi, savezni ministar saobraćaja Omar Algabra saopštio je da je dozvolio Djeda Mrazu da putuje kanadskim vazdušnim prostorom pošto je imao dokaz o vakcinaciji i negativan test.

  • Iako mu je nos sijao i crvenio se irvas Rudolf se pobrinuo da nema simptome kovid-19 prije poletanja na ovu važnu misiju – navodi se u saopštenju kanadskog ministra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare