16. Januara 2020.

DEBELI KRIMINALNI DOSIJE NASILNIKA Dragan B. i ranije TUKAO ŽENU pa osuđivan novčano

Big Portal

Zbog zaštite identiteta žrtve nasilja nismo u mogućnosti da objavimo puni identitet osumnjičenog.

Iz debelog kriminalnog dosijea ovog nasilnika u koji je Srpskainfo imala uvid jasno se vidi da je u novembru prošle godine Dragan B. osuđen na novčanu kaznu od 1.500 maraka i to zbog dva napada na bivšu suprugu.

Prvi napad dogodio se u decembru 2016. godine kada je nasilnik autom presreo bivšu suprugu na ulici, vrijeđao je, a zatim je udario šakom u glavu, nanijevši joj povrede lica.

Drugi napad dogodio se u martu prošle godine kada je nasilnik došao do kuće bivše supruge, ispitivao je gdje je sve bila, a nakon što mu je nesrećna žena odbila odgovoriti, udario je šakom u glavu i pobjegao.

Nakon sprovedenog krivičnog postupka, Dragan B. je zbog ova dva napada osuđen na novčanu kaznu od 1.500 maraka.

Da izrečene kazne nisu nimalo uticale na ovog nasilnika potvrđuje da je Dragan B. i u julu prošle godine u večernjim časovima nazvao bivšu suprugu i preko telefona joj uputio ozbiljne prijetnje da će je pronaći i polomiti, a zatim i ubiti.

Osim fizičkog i verbalnog napada na suprugu, te ozbiljnih prijetnji, Dragan B. osuđivan je i zbog odbijanja izdržavanja svoje djece, a što je po zakonu bio obavezan.

Najstroža kazna

U oktobru 2015. godine Dragan B. osuđen je na najstrožu kaznu od 3.000 maraka i to nakon što je napao, a zatim pokušao obljubiti sugrađanku, odnosno konobaricu iz jednog lokala.

Naime, Dragan B. je u novembru 2012. prvo ponudio nesrećnoj ženi da je odveze kući, ali je zatim prevario pa odvezao u šumu u banjalučko naselje Trapisti.

Dok je nesrećna žena bila na suvozačevom mjestu, Dragan B. je legao preko nje u namjeri da je obljubi, pa joj je strgnuo šorts, pa je pokušao dirati po grudima.

Djevojka se branila pa ga je ugrizla za prst, nakon čega je Dragan B. udario šakom u glavu.

Djevojka je uspela da se otrgne od nasilnika, izađe iz auta i pobjegne u šumu gdje ju je pronašla policija.

Nasilnik Dragan B. osuđivan je i zbog drugih krivičnih djela. Tako je zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija osuđen na uslovnu kaznu od šest mjeseci, jer je “kašikaru” bacio u Vrbas i na taj način lovio ribu.

Osuđivan je i zbog krivičnog djela prikrivanja takođe na uslovnu kaznu od šest mjeseci, jer je kupio ukraden motor.

Osuđivan je i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija takođe na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora. Naime, u januaru 2008. godine policija je tokom pretresa u porodičnoj kući nasilnika pronašla automatsku pušku M-70, 180 komada metaka kalibra 7,62 mm, jednu tromblonsku kumulativnu minu M-60 i tri trenutne mine M-60.

U avgustu 2018. godine Draganu B. je sugrađanin dovezao svoj auto kako bi ga popravio, međutim, umjesto popravke nasilnik je ovaj automobil odvezao na otpad i prodao ga.

Određen pritvor za nasilnika

Nakon ispitivanja u Osnovnom sudu Banjaluka nasilniku Draganu B. (38) određen je pritvor zbog toga što je u ponedjeljak prijetio da će zaklati i ubiti svoju nevjenčanu suprugu na njenom radnom mjestu u Banjaluci.

Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili učiniti delo kojim prijeti.

Podsjetimo, riječ je o nasilniku koji je i prije četiri godine brutalno pretukao suprugu zbog čega mu se trenutno i sudi.

U međuvremenu, nastavio je da proganja i prijeti supruzi.

Nakon posljednjih pretnji je, kako saznajemo, sa djecom otišla u nadležnu policijsku stanicu, te policajcima navela da iz straha neće napustiti policijske prostorije dok joj ne pomognu i ne zaštite je.

(Nikola Morača, Goran Obradović)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare