29. Jula 2022.

“Debakl Hrvatske – fenomenalan uspjeh Srbije”

Big Portal

I dok je na UEFA listi nacionalnih koeficijenata ova zemlja početkom prošle sezone držala 15. mesto, u međuvremenu je doživela pad za četiri pozicije.

Znamo koliko je važno biti među prvih 15, pošto će države koje u tome uspeju, naredne sezone imati najmanje pet predstavnika u kontinentalnim takmičenja, a čak dva direktno u Ligi šampiona.

Hrvatski “Indeks” je pad Hrvatske, ali i uspon Srbije analizirao u tekstu pod nazivom “Debakl Hrvatske, fenomenalan uspeh Srbije. Prvak bi joj mogao direktno u Ligu šampiona”.

Srbija je trenutno na visokom 11. mestu, tako da će prvak zaista obezbediti direktan plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja.

“Srbija je dakle daleko, nedostižno ispred Hrvatske, s 5.1 poenom više, ali naravno da njena liga nije toliko bolja od hrvatske. Reč je o onome što smo toliko puta naglašavali; Srbija u grupama eurokupova poslednjih sezona ima po dva kluba, tačnije najboljoj Zvezdi, koja marljivo kupi bodove u grupama LŠ i LE te nokaut-fazi potonjeg, sjajno pomaže najveći rival Partizan”, piše “Indeks”.

Navodi se i da Dinamo Zagreb sve mora sâm, te se ističe podatak da su “modri” prošle sezone zaradili šest bodova, dok su Zvezda i Partizan, na primer, osvojili 9,5.

Ipak, ističe se i mač sa dve oštrice u činjenici da “pola lige” igra Evropu.

Naime, svi osvojeni bodovi dele se sa brojem učesnika iz pojedinačne zemlje, te bi, ukoliko naši timovi naredne sezone budu podbacili, Srbija mogla da doživi sunovrat na UEFA tabeli koeficijenata.

“Indeks” tekst zaključuje kako bi i ostali pored Dinama morali da “povuku”, naročito splitski Hajduk.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare