De Nirov filmski studio u Njujorku - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

De Nirov filmski studio u Njujorku

Američki glumac Robert de Niro (75) sa sinom Rafaelom (43) i još nekoliko investitora kupio je zemljište u Kvinsu u Njujorku, gde bi na 19. aveniji trebalo da nikne “Wildflower studios”.

Američki glumac Robert de Niro (75) sa sinom Rafaelom (43) i još nekoliko investitora kupio je zemljište u Kvinsu u Njujorku, gde bi na 19. aveniji trebalo da nikne “Wildflower studios”.

Drugi pokušaj američkog glumca Roberta de Nira da u Njujorku otvori veliki filmski studio zasad teče glatko, prenosi Njujork tajms. Do sada je zemljište bilo u vlasništvu poznatog američko-nemačkog proizvođača klavira “Steinway & Sons”, koji je tamo imao skladište, prenosi Njujork tajms.

Kompanije poput “Steiner Studios” povećale su posao u gradu. “Silvercup Studios” je otvorio dva nova studija u Bronksu, a „Netfliks“ je u aprilu objavio da na Manhetnu otvara korporativnu kancelariju i ‘proizvodni’ prostor u Bruklinu.

Ali čini se da je De Niro oduvek želeo da dovede film u Njujork. Prvi put je pokušao pre dvadeset godina, kad se udružio s danas omraženim producentom i filmskim mogulom Harvijem Vajnštajnom.

Pošto su 1999. godine dobili zeleno svetlo od tadašnjeg gradonačelnika Rudija Đulijanija, gradska uprava odbila je odobrenje, a projekt je propao. U drugom pokušaju glumačka legenda udružila se sa sinom Rafaelom de Nirom, brokerom, i filmskom producentkinjom Džejn Rozental.

Kupili su zemljište od “Steinway & Sons” za 73 miliona dolara, a za projekt planiraju da izdvoje 425 miliona dolara. Sporazum bi trebalo da bude zaključen do kraja godine.

Robert de Niro je prošle godine proslavio 75. rođendan, a u bogatoj filmskoj karijeri ostvario je više od 80 filmskih uloga. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad, među kojima su i dva Oskara.

Danas objavljeno

“Ovo je prvi pokušaj čovjeka da pomjeri nebesko tijelo”

Zeljka

Sendvič sa slaninom dnevno – recept za starost stogodišnjakinje

Zeljka

Potvrdili romansu? Leonardo Dikaprio i Điđi Hadid bili u istom hotelu

Zeljka

Ostavite komentar